Η τραγωδία μιας Ελληνίδας μάνας και συζύγου από τη Μελβούρνη με καταγωγή από την Κεφαλονιά

Έχασε  αρχικά την κόρη  της, σήμερα και  τον άνδρα που ήταν σε κώμα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία, ενώ η άλλη κόρη της παραμένει στο  νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα

Ο απολογισμός των νεκρών της ηφαιστειακής έκρηξης του περασμένου μήνα στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκε σε τουλάχιστον 18, καθώς ένας από τους ανθρώπους που είχαν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα υπέκυψε σε νοσοκομείο της Αυστραλίας, ανακοίνωσε η νεοζηλανδική αστυνομία.
Πρόκειται για τον  Paul Browitt ο οποίος ήταν παντρεμμένος με Ελληνίδα και η  κόρη τους Krystal
πέθανε τον περασμένο μήνα, όταν σημειώθηκε η έκρηξη στο ηφαίστειο.
Η άλλη κόρη τους Stephanie εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομείο της Αυστραλίας αλλά η κατάστασή της κρίνεται σταθερή.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι δύο άνθρωποι, μια έφηβη από την Αυστραλία κι ένας σαραντάρης τουριστικός οδηγός από τη Νέα Ζηλανδία, παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι αλλά θεωρείται απόλυτα βέβαιο πως έχασαν τη ζωή τους.

«Η αστυνομία μπορεί να επιβεβαιώσει ότι άλλος ένας άνθρωπος πέθανε σε νοσοκομείο της Αυστραλίας εξαιτίας των τραυμάτων που υπέστη στην έκρηξη [του ηφαιστείου του] Ουακαάρι/Νησιού Γουάιτ», ανέφερε σε δελτίο Τύπου.
Τα περισσότερα από τα θύματα της έκρηξης του ηφαιστείου ήταν υπήκοοι, ή μόνιμοι κάτοικοι, της Αυστραλίας.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανέστειλαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανθρώπων που αγνοούνται, προειδοποιώντας ότι τα πτώματά τους ενδέχεται να μη βρεθούν ποτέ.

47 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στο Νησί Γουάιτ, που αποτελεί ουσιαστικά τον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι κάτω από το νερό, όταν έγινε η έκρηξη, την 9η Δεκεμβρίου. Πολλοί από τους ανθρώπους που επέζησαν συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία, καθώς υπέστησαν εκτεταμένα εγκαύματα.
Οι έρευνες οι οποίες διενεργούνται για την ηφαιστειακή έκρηξη και την αντίδραση των νεοζηλανδικών αρχών αναμένεται να διαρκέσουν περίπου έναν χρόνο, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας Τζασίντα Αρντέρν.

Τραγική φιγούρα της τραγωδίας μια   Ελληνίδα μητέρα και σύζυγος Η Μαρί Browitt (το γένος Drakatou) ).

Θρηνεί την απώλεια της κόρης της και του άντρα της και και αγωνιά για την άλλη κόρη. Μέσα σε μια στιγμή η οικογενειακή ευτυχία έγινε σπαρακτική τραγωδία.

Η Krystall Browitt μαζί με την οικογένειά της βρισκόταν για κρουαζιέρα στη Νέα Ζηλανδία όπου βρήκε τον τραγικό θάνατο

Ο πατέρας της , Paul ήταν σε κώμα πριν πεθάνει ενώ η αδελφή της επίσης είναι βαριά τραυματισμένη. Η μητέρα δεν είχει πάρει μέρος στην κρουαζιέρα στο νησί.

Πηγή: https://neoskosmos.com/