Η υποδοχή του “ΙΟΝΙΣ” στα Κύθηρα-Έτσι πρέπει να καλωσορίζουν τα πλοία στα λιμάνια..(pics)

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 22:30 Το ΙΟΝΙΣ δένει στο λιμάνι στο Διακόφτι Κυθήρων με καθυστέρηση περίπου 5,5 ωρών μετά από μηχανική βλάβη που προέκυψε σήμερα το πρωί, περίπου μια ώρα, μετά την αναχώρηση του από τον Πειραιά.
Στην καθυστέρηση αυτή είναι η επιστροφή στο λιμάνι, έλεγχος, επισκευή, έλεγχος από νηογνώμονα, πιστοποιητικά, υπογραφές και λίγες ώρες αργότερα ξεκινά πάλι η πλώρη του να σχίζει περήφανα τη θάλασσα για να συνδέσει τα νησιά μας με τα υπόλοιπα λιμάνια της γραμμής.
Πιστεύω ότι σε ένα αυτοκίνητο θα χρειαζόταν περισσότερη ώρα για την επισκευή μιας αντίστοιχης ζημιάς απ ότι σε αυτό το καράβι.
Ο λόγος για αυτό;
Μα φυσικά, το μεράκι, η οργάνωση, ο επαγγελματισμός, η γνώση, και οι οικογένειες πίσω από μια, όχι απρόσωπη εταιρία.
Δεύτερος λόγος, καπεταναίοι μηχανικοί και τόσοι άλλοι του καραβιού που αγαπούν τη δουλειά τους, το καράβι, τις οικογένειες των πλοιοκτητών, και εμάς τους επιβάτες και τα νησιά μας τα λιμάνια μας με όλα τα προβλήματα μας…
Όλοι αυτοί, πλοιοκτήτες και πλήρωμα, που βγάζουν το «ψωμί» τους μέσα από αυτή τη δουλειά και αυτό το ψωμί το εκτιμούν!!!
Του άνθρωπου που είναι η ψυχή των μηχανών των πλοίων… του Χρόνη Τουρλομούση με την οικογένεια του, (τον «ΜαστροΧρόνη» όπως τον φωνάζει η δική του επαγγελματική οικογένεια), τους ανθρώπους του συνεργείου του, μαζί με την άλλη οικογένεια της Triton ferries την οικογένεια του Γιώργου Τσαϊλά που σε λίγες ώρες, με τη συνέπεια που τους διακρίνει πάντα, μας χάρισαν πάλι το αγαθό της συγκοινωνίας χωρίς ταλαιπωρία, με ενημέρωση γρήγορα και με αξιοπρέπεια. Θυμάμαι κάποια προηγούμενα χρόνια, πριν το ΙΟΝΙΣ, σε άλλες εποχές, που θελουμε να τις αφήσουμε πίσω για πάντα, το τι γινόταν με τα δρομολόγια του περιφερειακού πλοίου χωρίς να πάθει ζημιά!!! Μην πω καλύτερα όταν πάθαιναν κάποια ζημιά δε θέλω να τα θυμάμαι….
Από εμένα ένα πολύ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και συγχαρητήρια για τις υπηρεσίες που προσφέρετε στα νησιά μας με τα καράβια σας!
Εύχομαι καλή συνέχεια στα δρομολόγια σας – δρομολόγια μας, για το 2020 στα πλοία σας, που τα νιώθουμε και δικά μας….
Βαλέριος Καλοκαιρινός PhotoCerigo Μόνιμος κάτοικος Κυθήρων.
(Φωτογραφίες από την πρώτη άφιξη του ΙΟΝΙΣ στα Κύθηρα δίπλα στο αδελφάκι Πορφυρούσσα).

Από το fb του Βαλέριος Καλοκαιρινός