ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΑ 2019 –“ΣΥΜΜΙΚΤΑ ΠΑΛΙΚΗΣ”-Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση (pics)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, κατά γενική ομολογία,  το διήμερο των Ιακωβατείων 2019 (18 και 19 Αυγούστου), κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκε η δίτομη έκδοση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης με τον τίτλο “Σύμμικτα Παλικής”.

Μίλησαν οι Διονύσης Βώρος, ομότιμος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασε την ενότητα “Γιατροί-ιατρικά ιδρύματα”,  Δέσποινα Βλάσση, φιλόλογος, ερευνήτρια (Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας), που παρουσίασε την ενότητα “Ιστορία”, Γεράσιμος Φαρακλός, φιλόλογος, δρ Κλασικής Φιλολογίας, που παρουσίασε τις ενότητες “Αρχαιολογία” και “Λαογραφία-Κοινωνικη Ανθρωπολογία”, Ηλίας Μπεριάτος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που παρουσίασε την ενότητα “Φυσικό και δομημένο περιβάλλον”, Δώρα Μαρκάτου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που παρουσίασε την ενότητα “Κοινωνία και Οικονομία” και Ηλίας Τουμασάτος,εκπαιδευτικός, δρ του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι ομιλίες πλαισιώθηκαν με χορό από χορευτικό των Καμιναράδων με την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής αγωγής και δασκάλου του χορού Δημήτρη Μαντζουράτου, και με τραγούδια από την κανταδόρικη παρέα του Κώστα Κονταρίνη και από την ορχήστρα “Ανέμη του χορού” (Διονύσης Αυγερινός, Λαμπρογιάννης Πεφάνης, Γερ. Σ. Γαλανός).

Το δίτομο έργο “Σύμμικτα Παλικής” μπορεί όποιος θέλει να το προμηθευτεί από τα γραφεία της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και από τα βιβλιοπωλεία “Hapy House” (Mπάμπης Μουρελάτος) στο Ληξούρι και “Κύβος” ( Παναγής Μοσχονάς) στο Αργοστόλι. Και οι δύο τόμοι (560 περίπου σελίδων ο καθένας) πωλούνται 40 ευρώ.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

— H Iακωβάτειος Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή (διακοπή κυρίως της διαδικασίας του δανεισμού βιβλίων) από 15 έως 31 Αυγούστου λόγω άδειας της υπαλλήλου κ. Β. Μαθιουδάκη.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ