Ίδρυση Δήμου Σάμης, στα όρια της Επαρχίας Σάμης.

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς

Κοινοποίηση: Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,  Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Παναγή Δρακουλόγκωνα,  , Περιφερειακές και Δημοτικές Παρατάξεις Κεφαλονιάς, MME.

Θέμα: Ίδρυση Δήμου Σάμης, στα όρια της Επαρχίας Σάμης.

Με αφορμή την συζήτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, για την πρόταση νόμου που αφορά την αυτοδιοίκηση α` και β` βαθμού θέλουμε παρεμβαίνοντας δημόσια, να τονίσουμε τα εξής:

Στην μέχρι σήμερα πορεία του Καλλικρατικού Δήμου Κεφαλονιάς, οι κάτοικοι της επαρχίας Σάμης έχουμε πολλές φορές παρατηρήσει και διαμαρτυρηθεί για την δυσλειτουργία την αναποτελεσματικότητα και τις αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή μας που έφερε η εφαρμογή του νόμου που “θα εκτόξευε την Ελληνική περιφέρεια προς την ανάπτυξη” όπως έλεγαν οι εμπνευστές του.

Έτσι μετά από συζητήσεις στα τοπικά συμβούλια και σε λαϊκές συνελεύσεις, που έγιναν τον Νοέμβρη του 2013, στην Αγ. Ευφημία και στην Σάμη,  ο λαός της επαρχίας μας αποφάσισε, πως έχει μόνο να ωφεληθεί από την διαίρεση του Δήμου, που για την περιοχή μας σημαίνει ίδρυση  Δήμου, στα γεωγραφικά όρια της Επαρχίας Σάμης.

Αυτή την απόφασή μας εμφατικά υπενθυμίζουμε στην βουλευτή του Νομού, ( Ο εκπρόσωπός της Γιάννης Βαρούχας στην Λαϊκή Συνέλευση στη Σάμη,  είχε διαβάσει το παρακάτω μήνυμά της:  “Ο Καλλικράτης απέτυχε, το ανάγλυφο του νησιού, το ελλιπές νομικό πλαίσιο,  οι καταργήσεις υπηρεσιών, η σοβαρή μείωση χρηματοδότησης  ( -62% οι κρατικές επιχορηγήσεις στους Δήμους ),δεν επιτρέπουν την λειτουργία ενός Δήμου στο νησί. Στηρίζω την όποια απόφαση  της Λαϊκής σας συνέλευσης.  Στο κατάντημα της Κεφαλονιάς φταίει και η Δημοτική Αρχή που εφαρμόζει πιστά τις κυβερνητικές αποφάσεις και δεν φέρνει στο Συμβούλιο πολιτικά ζητήματα”. Το ίδιο η Βουλευτής, είχε πει με τη φυσική της παρουσία και στην Λαϊκή Συνέλευση της Πυλάρου, λίγες μέρες νωρίτερα, που εκεί συμμετείχαν και εκπρόσωποι των κατοίκων της Ερίσου.

Στον κ. Δήμαρχο, υπενθυμίζουμε τη δήλωσή του για το θέμα στην ίδια Συνέλευση στη Σάμη :«Στηρίζω και θα παλέψω μαζί σας για Δήμο Σάμης» και τον καλούμε να τηρήσει την υπόσχεσή του, στους κατοίκους της περιοχής μας.

Καλούμε ακόμα, τον κ. Περιφερειάρχη να στηρίξει το αίτημα των δυο λαϊκών συνελεύσεων, κάτι που και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχει στη πρότασή του για το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς,   καθώς  επίσης καλούμε, τον Αντιπεριφερειάρχη και όλες τις περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις να σταθούν δίπλα μας στο δίκαιο αίτημά μας, που είναι αίτημα του λαού της Επαρχίας Σάμης.

Κάτοικοι της Επαρχίας Σάμης.