Ηλεία: Καίγονται σπίτια στις Πεύκες – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στη Βύλιζα – Δύο τραυματίες στην Αρχαία Ολυμπία

Επεκτείνεται συνεχώς το μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία. Σύμφωνα με την patrisnews.gr, η πυρκαγιά κατευθύνεται με ταχύτητα προς τους οικισμούς Πεύκες, Λιναριά, Λούβρο και Βύλιζα. Συνολικά από χθες, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, έχει ζητηθεί η εκκένωση 19 συνολικά οικισμών.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στο χωριό Βύλιζα υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι, ενώ σπίτια καίγονται στο χωριό Πεύκες.

Λίγο μετά τις 3 δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Φρίξα ή Κορτσά.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή για την εκκένωση οκτώ ακόμη κοινοτήτων του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται για τις κοινότητες Βύλιζα, Πεύκες, Άνω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμένα και Βίλλια, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Χελιδόνι.

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία 112 και όσοι βρίσκονται στην περιοχή έλαβαν το παρακάτω μήνυμα:

 

Οι κάτοικοι φεύγουν με τη βοήθεια του στρατού και της πυροσβεστικής. Ωστόσο, κάποιοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δύο τραυματίες από τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Δύο κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Ο ένας κάτοικος φέρει ελαφρά εγκαύματα στην παλάμη του χεριού του και στα πόδια, ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των καπνών. Και οι δύο κάτοικοι παραμένουν στο κέντρο υγείας, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Το μέτωπο μετακινείται γρήγορα μακριά από την Αρχαία Ολύμπια, ενώ τόσο ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας όσο και η ΔΟΕ είναι ασφαλής.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε άλλα σημεία όπως στο Κοσκινά, Μάγειρα, στο δρόμο προς Λάλα και γύρω από τα χωριά Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος.

Δήμαρχος Πύργου: Έχουν καεί 20 με 30 σπίτια

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, μίλησε στο newsit.gr και την Αλεξάνδρα Αθανασίου για την φωτιά καίει από χθες στο σημείο και τόνισε πως είναι ανεξέλεγκτη, καθώς βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο από τον αρχαιολογικό χώρο.

Ο ίδιος σημείωσε πως ο καπνός από τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία είναι ανυπόφορος τόσο στην Ηλεία και όσο και στον Πύργο και αυτός είναι ο λόγος που δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα: «Όλη η τοπική κοινωνία παλεύει. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Σημειώνεται πως στην περιοχή που δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά από τις φωτιές βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: ilialive.gr, patrisnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr