Ηλεκτρικό ρεύμα: Σας στείλανε αυτό το γράμμα; Θα πληρώσετε 70% παραπάνω στην τιμή!

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αλλάζει για ακόμη μια φορά το τοπίο στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς τα σταθερά τιμολόγια… τελειώνουν!

Ήταν φθινόπωρο του 2020 όταν άρχισαν να κυκλοφορούν στην αγορά τα σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Με τα νοικοκυριά να προσπαθούν να συνέλθουν από την καραντίνα, ελάχιστοι -ίσως κανένας- δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε με τις τιμές της ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κι όμως, χιλιάδες νοικοκυριά μετέτρεψαν τα τιμολόγιά τους σε «σταθερά» κλειδώνοντας την τιμή της κιλοβατώρας στα 10-11 λεπτά.

Η τιμή που τότε μπορεί να φαινόταν ακριβή (δεδομένου ότι βρισκόμασταν ακόμη και σε περίοδο που η λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν άγνωστη έννοια ενώ οι ιδιώτες πάροχοι πωλούσαν την κιλοβατώρα προς 5-6 λεπτά) αποδείχτηκε «χρυσάφι» ήδη από τον Μάιο του 2021 και μετά.

Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα καλά στη ζωή, και η σταθερή τιμολόγηση κάποια στιγμή τελειώνει.

Ήδη, χιλιάδες καταναλωτές έχουν παραλάβει ειδοποιητήριο που τους καλεί να επιλέξουν τον τρόπο τιμολόγησής τους μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.

Πρακτικά, δεν έχουν κάποια επιλογή.

Το σταθερό τιμολόγιο αυτή τη στιγμή είναι απλησίαστο σε όποιον πάροχο και αν στραφεί κανείς. Άρα, το κυμαινόμενο είναι η μόνη λύση.

Στους «τυχερούς» λοιπόν που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν προστατευμένοι από την χαμηλή και κλειδωμένη τιμή των 10 λεπτών, το κυμαινόμενο που παρά τις επιδοτήσεις θα «βγει» στα 16-17 λεπτά, θα φανεί βουνό.

Οι τυχεροί όλων των προηγούμενων μηνών θα ενώσουν τώρα τη μοίρα τους με τους όλους τους υπόλοιπους.

Μάλιστα, όσο θα περνούν οι εβδομάδες και οι μήνες, οι αποστολές ανάλογων επιστολών -που πλέον είναι τυποποιημένες και κοινές για όλους- θα γίνονται ολοένα και περισσότερες ενώ αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά το επόμενο χρονικό διάστημα, σταθερά τιμολόγια θα πάψουν να υπάρχουν στην αγορά ειδικά από το β’ εξάμηνο του 2023.

Πηγή: xristika.gr