«Ήμουν τελειωμένος»: Το καταστροφικό πάθος του Γ. Κωνσταντίνου που δεν μπορούσε να ελέγξει

Μοιάζει τρελό, αλλά ο Γιώργος Κωνσταντίνου που έχει φτάσει τα 65 χρόνια καριέρας στην υποκριτική, είχε απορριφθεί από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ως «εντελώς ατάλαντος»! Κι αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο της ζωής του που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις αφού, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος, στο παρελθόν κόντεψε να καταστραφεί εξαιτίας ενός πάθους του.

Ο 88χρονος ηθοποιός είχε την τύχη να διαφωνήσει ο Κάρολος Κουν με την γνώμη του Εθνικού. Τον κράτησε στο Θέατρο Τέχνης από όπου αποφοίτησε το 1958 σε ηλικία 24 ετών. Από εκείνο το σημείο και μετά υπηρέτησε την υποκριτική σχεδόν με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο. Έπαιξε δεύτερους ρόλους, πρωταγωνίστησε σε αμέτρητες παραγωγές, έκανε καριέρα σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός!

«Ήμουν τελειωμένος»: Το καταστροφικό πάθος του Γ. Κωνσταντίνου που δεν μπορούσε να ελέγξει

Μάλιστα το πείσμα του για μια συγκεκριμένη θεατρική παράσταση ήταν εκείνο που τον έφερε μια ανάσα από την καταστροφή. Όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα μετρητά, έκανε το τραγικό όπως αποδείχτηκε λάθος να δανειστεί από τοκογλύφους. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήλπιζε, με αποτέλεσμα να επιχειρήσει να έρθει στα… ίσια με τις επόμενες δύο δουλειές του. Αντί να ρεφάρει, όμως, χώθηκε ακόμη πιο βαθιά στα χρέη. «Φαινόμουν τελειωμένος. Όμως ήμουν ακόμη πολύ νέος για να πέσει ο τίτλος ‘’τέλος’’», θα πει ο ίδιος, τονίζοντας ότι είδε όλη αυτήν την περιπέτεια σαν μια δοκιμασία που κλήθηκε να περάσει.

«Ήμουν τελειωμένος»: Το καταστροφικό πάθος του Γ. Κωνσταντίνου που δεν μπορούσε να ελέγξει

«Είχα πολλά χρόνια μπροστά μου για να βασανιστώ, έτσι που να το κάνει απόλυτη ευχαρίστηση. Για ποιον μιλάω; Πιστεύω στην ύπαρξη του καλού και του κακού πνεύματος. Αλίμονο. Πιστεύω στον Θεό, με λίγα λόγια. Και πιστεύω ότι ο τζόγος μαζί με το μίσος του πολέμου είναι τα αγαπημένα, τα απόλυτα παιχνίδια του κακού», τονίζει κάνοντας αναφορά και στην άλλη αιτία (πλην της συναναστροφής του με τοκογλύφους) που κόντεψε να τον καταστρέψει.

Ήταν το πάθος του για τα τυχερά παιχνίδια… Υπήρξε μια εποχή της ζωής του Γιώργου Κωνσταντίνου που ο τζόγος κυριαρχούσε πάνω του και κατεύθυνε τις επιλογές του. Ένας εθισμός που ποτέ δεν βγαίνει σε καλό. Μιλώντας για εκείνη την μαύρη περίοδο της ζωής του αναφέρει πως έφτασε στο σημείο να μην παίζει έτσι «για να περνάει η ώρα», αλλά σαν μανιακός. Πολύ σύντομα το καζίνο έφτασε στο σημείο να γίνει το δεύτερο «σπίτι» του από το οποίο έβγαινε συνήθως χαμένος, όπως συνέβαινε άλλωστε και από τα λόγής-λογής λιγότερο… επίσημες αίθουσες. Ακόμη και σε τραπέζια πόκας σε πιο… ερασιτεχνική βάση, μονίμως ήταν ο πρώτος που σηκωνόταν να φύγει ταπί και… καθόλου ψύχραιμος.

«Ήμουν τελειωμένος»: Το καταστροφικό πάθος του Γ. Κωνσταντίνου που δεν μπορούσε να ελέγξει

«Δεν ήμουνα από τους τυχερούς παίκτες. Και ποιος είναι άλλωστε; Δεν πιστεύω ότι μένει κανείς τυχερός για πολύ. Εξ ου και το ρητό “Πας παίζων, χάνει”. Ωστόσο, εγώ παραήμουν άτυχος», λέει ο Γιώργος Κωνσταντίνου ο οποίος χρειάστηκε να αλλάξει ζωή πριν καταστραφεί ολοσχερώς. Κατόρθωσε να νικήσει το πάθος και τον εθισμό του και να βγει «καθαρός» από μια δοκιμασία που τον ωρίμασε και τον έκανε αυτό που έφτασε να είναι σήμερα.
Πηγή: menshouse.gr