Ισχυρός σεισμός 5,1 ρίχτερ στην Αθήνα – Κοντά στη Μαγούλα το επίκεντρο – Αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Μεγάλος σεισμός αναστάτωσε την Αθήνα στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής (19.07.2019) και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, κοντά στη Μαγούλα και η έντασή του 5,1 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση για το σεισμό στην Αθήνα: «Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμεραστις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας. Τοεπίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 Χλμ. ΒΔ της Αθήνας«.

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του ΑΠΘ, ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ήταν επιφανειακός, με στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Σημειώνονται συνεχώς μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.

Υπάρχουν ήδη πληροφορίες κάνουν για διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές αλλά και για προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. Στο Αιγάλεω σημειώθηκε πτώση βράχων χωρίς τραυματισμούς, επίσης σημειώθηκε πτώση πρόσοψης κτιρίου στον Πειραιά κι εκεί χωρίς τραυματισμούς, ενώ έπεσαν και σοβάδες από κτίρια στο Περιστέρι.

Στο Παγκράτι ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που κόσμος βγήκε στους δρόμους, όπως και στην Ερμού, στη Γλυφάδα και στην Αργυρούπολη.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην ΚόρινθοΑίγιναΝάξοΠάροΆνδρο, βόρεια ΕύβοιαΣύροΤανάγραΛιβαδειάΕλευσίναΧαλκίδα και στην Ιτέα.

Δείτε τη στιγμή του σεισμού

Συνεχείς οι μετασεισμοί

Ο μεγάλος σεισμός που αναστάτωσε την Αθήνα και πολλές περιοχές της Αττικής ακολουθήθηκε από πολλούς μετασεισμούς, ο μεγαλύτερος από τους οποίους ήταν 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στείλτε μας στο [email protected] ή στη σελίδα μας στο Facebook σε ποιες περιοχές βρίσκεστε και αν καταλάβατε το σεισμό

Αναδημοσιευση από www.newsit.gr