Ισόβια στους κατηγορούμενους για την στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου!

Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε μέσα στο δικηγορικό του γραφείο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος πριν από περίπου δύο χρόνια και η ελληνική Δικαιοσύνη «μίλησε».

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους τρεις κατηγορουμένους για τη δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μετά από ακροαματική διαδικασία η οποία διήρκησε επί μακρόν.

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος – Τι αποφάσισε η Δικαιοσύνη

Στον Ιμπραχήμ Μπραχιμάι, ο οποίος είχε αποδεχθεί ότι πυροβόλησε τον Μιχ. Ζαφειρόπουλου (φυσικός αυτουργός) το δικαστήριο επέβαλλε εκτός από ισόβια για την ανθρωποκτονία και επιπλέον ποινή 11 ετών για δυο ληστείες, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ισόβια επιβλήθηκε τέλος στους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Όλντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Η σύζυγος γνωστού ποινικολόγου αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας τόνισε: «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω το Μιχάλη. Θα βγάλουμε μια ανακοίνωση η οικογένεια συνολικά. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ για όλα και για το πόσο διακριτικοί ήσασταν μαζί μας».

Στην ερώτηση αν την ανακουφίζει η σημερινή απόφαση, η γυναίκα απάντησε: «Δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους γιατί ήταν φυλακή και είναι φυλακή και θα είναι φυλακή. Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς και δυστυχώς ούτε για μένα και τα παιδιά μου«.

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας

Νωρίτερα, την ενοχή των φυσικών και των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Σπύρος Παππάς, ο οποίος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το θύμα και τον αδόκητο θάνατο του.

Πιο συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου οι κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε και ο φυσικός αυτουργός, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι.

«Προτείνω την ενοχή τους όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα ότι μπορεί να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται» τόνισε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση. Όπως είπε, αποδείχθηκε ότι η πλευρά Αντωνόπουλου ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, με το θύμα να αρνείται, γιατί πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος είναι αθώος.

Τα χρήματα και οι καταθέσεις

Όμως, όπως είπε ο εισαγγελέας, και ο Λεκοτσάϊ ζητούσε χρήματα από τον Φλώρο, μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου.

«Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση.

Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο» τόνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως «το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος… Έγινε θυσία«.

Πηγή: newsit.gr