Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ιθάκη -Συγκινητική υποδοχή [εικόνες +βίντεο]

Στη Ιθάκη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης, 26 Ιουνίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπου τον υποδέχτηκε κλήρος και λαός στο γραφικό λιμάνι στο Βαθύ.

Ο Παναγιώτατος πραγματοποιεί πολυήμερη επίσκεψη στις Ιερές Μητροπόλεις Λευκάδος και Ιθάκης, Νικοπόλεως και Πρεβέζης και Άρτης. Ξεκίνησε από τη Λευκάδα όπου συμμετείχε στις εορτατικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Φανερωμένης και σήμερα επισκέπτεται το νησί της Ιθάκης.

Προχθές, Δευτέρα 24 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών Μητροπολιτών Λευκάδος και στη συνέχεια, επισκέφθηκε το χωριό Λαζαράτικα. Ακολούθως, ο Παναγιώτατος κατευθύνθηκε στην Ι.Μ. Γενεσίου του Προδρόμου στο Λιβάδι Καρδιάς, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο της Μονής.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιθάκης καλωσορίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Περιμένοντας την αποβίβαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου από σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο Βαθύ της Ιθάκής. Διακρίνουμε από τα αριστερά τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Σταντίτσα, τον Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή και την Έπαρχο Ιθάκης Σμαράγδα Σαρδελή

Στο λιμάνι τον υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ Θεόφιλος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, η Έπαρχος Ιθάκης Σμαράγδα Σαρδελή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Μητροπολίτες από πολλές περιοχές της επικράτειας κ.α.

Κατά την άφιξή του, ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη συγκίνησή του καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται το νησί, «τη νήσον του Οδυσσέα».

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Ιθάκης ανακήρυξε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο Επίτιμο Δημότη Ιθάκης.

Δείτε τις πρώτες εικονες από την ιστορική επίσκεψη.