Ιστορική Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ στην Κεφαλονιά: Όταν μουσική και ιστορία ενώθηκαν σε ένα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο αρμονία και συγκίνηση [εικόνες]

Γράφει η Ιωάννα Σταυρίδου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή εκδήλωση με την Επετειακή Συναυλία της Χορωδιας της ΕΡΤ για τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων.

Το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου γέμισε μελωδίες και συγκινήσεις καθώς οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά έργα που τιμούν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Επτανήσων,

ενώ η συναυλία κατάφερε να αναδείξει τη διαχρονική αξία της χορωδιακής μουσικής και να ενισχύσει το πολιτιστικό δέσιμο της περιοχής με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η συναυλία περιλάμβανε a cappella χορωδιακά έργα Επτανησίων ποιητών, Επτανησιακές Καντάδες, καθώς και χορωδιακά κομμάτια με συνοδεία πιάνου.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν είναι δημιουργίες βασισμένες σε αναθέσεις του Κέντρου Χορωδιακής Πράξης και φέρουν την υπογραφή του καταξιωμένου καλλιτεχνικού διευθυντή, Αντώνη Κοντογεωργίου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου κος Ρωσσέτος Λούζης όπου μίλησε γι αυτό το σημαντικό εγχείρημα που επιτεύχθηκε έπειτα από μεγάλη προσπάθεια. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Καθηγήτρια Φιλόλογος κα Νίκη Μαζαράκη η οποία έκανε την ιστορική αναφορά.

Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρη Κουρή, τον αντιδήμαρχο Αργοστολίου Γιώργο Τσιλιμιδός, την Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητα και Απόδημου Ελληνισμού Ελένη Παπαναστασάτου, τον πρόεδρο της Ββαθμιας εκπαίδευσης Μιλτιάδη Μελισσά, την Πρόεδρο Παραρτήματος Αργοστολίου Λυκείου Ελληνίδων Ευρώπη Μοσχονά, τον γνωστό γυναικολόγο Φώτης Αυγουστάτο κ.α.

Απόψε η ιστορία και η μουσική ενώθηκαν σε ένα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο αρμονία και συγκίνηση.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.