Ιταλία: Μια τρύπα 500 τ.μ. «κατάπιε» αυτοκίνητα σε πάρκινγκ νοσοκομείου

Μια τεράστια τρύπα, περίπου 500 τ.μ. σε επιφάνεια και βάθους 20 μέτρων, «ρούφηξε» αρκετά αυτοκίνητα και ανάγκασε την εκκένωση ενός θαλάμου κορονοϊού, αμέσως μετά τη δημιουργία της στον χώρο στάθμευσης ενός νοσοκομείου στη νότια Ιταλία την περασμένη Παρασκευή (1/1).

Το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 6:30 π.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με το Νοσοκομείο Ospedale del Mare στη Νάπολη. Διάφορα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή έπεσαν στη χαράδρα, ανέφερε η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Η αστυνομία της Νάπολης δήλωσε στο CNN ότι ο «δικαστής έχει διορίσει έναν τεχνικό εμπειρογνώμονα για να εξακριβώσει τα αίτια της κατάρρευσης, η οποία θα μπορούσε να οφείλεται στη διείσδυση του νερού δεδομένων των ισχυρών βροχών των τελευταίων δύο εβδομάδων.»

Η πυροσβεστική χρησιμοποίησε μονάδες σκυλιών για να ελέγξει ότι κανείς δεν ήταν παγιδευμένος στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα του περιστατικού, το νοσοκομείο απομάκρυνε έξι ασθενείς από θάλαμο ασυμπτωματικών ασθενών κορονοϊού.

Υπήρξε επίσης διακοπή νερού σε όλο το νοσοκομείο, το οποίο τροφοδοτείται πλέον από γεννήτριες. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο λόγος για την κατάρρευση του χώρου στάθμευσης ήταν μια έκρηξη τη νύχτα.

Πηγή: reader.gr