Ήταν όλοι εκεί: Η Αδελφότητα Πειραιά βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές των νησιών μας [εικόνες]

Tην Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των Πρωτοετών Φοιτητών των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Αττικής που προέρχονται από τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καθώς και εκείνων οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά μας και διαβιούν στην Αττική.

Με την καθιερωμένη από ετών αυτή εκδήλωση, η Αδελφότητα επιθυμεί να φέρει σε άμεση επαφή τα παιδιά μας με τους συμπατριώτες μας από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, καθώς και τους εκλεκτούς Ακαδημαϊκούς δασκάλους, κατευθείαν με τα παιδιά, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους νέους μας επιστήμονες να ωφεληθούν από τις σοφές παραινέσεις των Πανεπιστημιακών δασκάλων που σίγουρα θα τους φανούν χρήσιμες στο άμεσο μα και το απώτερο μέλλον.
Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Παύλος Σκλαβούνος στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι η Αδελφότητα θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους, έτοιμη να στηρίξει και στεγάσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της όνειρα και ευγενείς επιδιώξεις τους, ενώ κάλεσε τους νέους να τη γνωρίσουν και να συμμετάσχουν ενεργά στη ζωή και στα πολλά και δραστήρια Τμήματά της, όπως αυτά των Επιστημόνων και των Τεχνών, της Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πρόνοιας, της Νεολαίας, τα Μουσικορευτικά, της Χορωδίας, των Γυναικών.

Επίσης, ανέδειξε το κοινωνικό πρόσωπό της Αδελφότητας και της έμπρακτης στήριξης που παρέχει μέσω των δράσεών της, όπως συμβαίνει με την υποτροφία δωρεάς του Κίμωνα Λειβαδά που διατηρεί και συντηρεί από το 2006, και η οποία συνίσταται στην δωρεάν παραχώρηση τριών διαμερισμάτων για τη διαμονή φοιτητών που σπουδάζουν στο νομό Αττικής και η μόνιμη κατοικία της οικογένειάς τους βρίσκεται στην Κεφαλονιά ή την Ιθάκη. Ήδη αυτές τις ημέρες όπως έχει δημοσιευθεί προκήρυξη για την ανανέωση μιας υποτροφίας.

Τα ακόλουθα εκλεκτά μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας και συμπατριώτες μας, ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη στην πρόσκληση Αδελφότητας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, απένειμαν τους επαίνους στους πρωτοετείς πλέον φοιτητές και έδωσαν λαμπρές παραινέσεις στους νέους μας με τα σοφά τους λόγια:

Γεώργιος Παξινός, Καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Neuroscience Research Australia του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϋ και Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2012 και της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών.
Διονύσιος Βώρος, Καθηγητής Χειρουργικής Της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αναστάσιος Γερμενής, Ομότιμος Καθηγητής Της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Νικόλαος Μαρκάτος, Καθηγητής και τέως Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Νικόλαος Φαραντούρης, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας.
Γεράσιμος Τσουρούφλης, Καθηγητής Χειρουργικής Της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Βασίλειος Τσελέντης, Καθηγητής Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, επικεφαλής Εργαστηρίου Θαλασσίων Επιστημών, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Νικόλαος Καβαλλιεράτος, Καθηγητής Εντομολογίας στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δώρα Μαρκάτου, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Έφορος του Κοργιαλενείου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αργοστολίου.
Μαριέττα Κονταρίνη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Αλέξανδρος Αρδαβάνης Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Α’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του ΓΑΟΝA «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».
Ελισσάβετ Γρουζή, Πρόεδρος Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.
Χρήστος Ριφιώτης Πρόεδρος Κέντρου Υγείας Βάρης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.:
Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, από την Περιφέρεια Αττικής, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας.
Σταύρος Τραυλός, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς,
οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, καθώς και οι κ.κ.Σπύρος Γαλιατσάτος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεφαλονιάς
Γεώργιος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, εκτός των μελών του ΔΣ, η τέως Πρόεδρος της Αδελφότητας Μαριολένη Νεοφύτου, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι των συντοπίτικων σωματείων κ.κ.
Άννα Αλεξανδράτου, Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Επτανησιακών Συλλόγων,
Ευσταθία Μουστάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Πυλαρέων,
Γεράσιμος Καραμπάτος, Πρόεδρος Φαρσινών,
Ηλίας Γαλιατσάτος, Πρόεδρος των Απανταχού Καμιναράδων,
Αφροδίτη Ζαμπέλη, Πρόεδρος Κομητάτων,
Χρυσούλα Αντύπα, Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσοβουνίων,
Παναγής Λυκούδης, Πρόεδρος Συλλόγου «Εύγερος»,
Βάλια Σταμάτη Γενική Γραμματέας Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Χαλανδρίου
Σταματία Καρλή Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων Συλλόγου Πυργιού.

Η επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την υπεύθυνη του Τμήματος Επιστημών, Γραμμάτων & Τεχνών κα. Σοφία Ελένη Αθανασάτου.

Η Αδελφότητα συγχαίρει και τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους, τους καλεί να συμμετάσχουν ενεργά στη ζωή και τις δράσεις, ενώ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, καθώς επίσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας για την ευγενική συνδρομή της.