Ιθάκη – Ιανός: Νέες εικόνες καταστροφής! Γέμισαν αφρούς οι Φρίκες – Το φαινόμενο καπουτσίνο (video)

Η Ιθάκη δεν σταματάει να χτυπιέται αλύπητα από τον μεσογειακό κυκλώναΙανό και οι εικόνες που φτάνουν στο newsit.gr είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές. Όπως θα δείτε στο τελευταίο βίντεο από την παραθαλασσια περιοχή που έχει και λιμάνι, τις Φρίκες, η θάλασσα όχι μόνο βγήκε στην στεριά, αλλά η περιοχή πλημμύρισε με αφρούς.

Το φαινόμενο αυτό που ονομάζεται  “Cappuccino coast” προκαλείται όταν πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι Αυτός ο άσπρος αφρός ονομάζεται  από τον πλούσιο αφρό του ομώνυμου καφέ. Σύμφωνα με ειδικούς το φαινόμενο καπουτσίνο δημιουργείται όταν ισχυροί άνεμοι προκαλούν τρικυμία στη θάλασσα κι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση οργανικής ύλης σε αποσύνθεση σε συνδυασμό με τα κύματα που σκάνε σε βράχους.

Δείτε τις νέες εικόνες

Το νησί είναι χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα και η επικοινωνία με τα κινητά είναι σχεδόν αδύνατη. Η θάλασσα στην κυριολεξία βγήκε στην στεριά!

Μιλώντας στο newsit.gr, o Έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης, είπε: «Δεν μιλάμε για ζημιές πλέον αλλά για μεγάλες καταστροφές. Σε όλο το νησί υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και στη βόρεια Ιθάκη στα λιμανάκια πολλά θέματα. Δεν έχουμε ρεύμα ενώ δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με τα κινητά μας διότι το σήμα έρχεται και χάνεται».

Ο Έπαρχος κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες του νησιού να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για την ασφάλεια τους.

«Έχουμε ξεκινήσει πρώτα πρώτα τον καθαρισμό του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου για την ελεύθερη πρόσβαση Βορείου και Νοτίου Ιθάκης και τον Πίσω Αετό έχουν καταπέσει κολόνες, βράχια και πολλά δέντρα. Ζητήσαμε την κήρυξη της Ιθάκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Δείτε απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία

Πηγή: newsit.gr