Ιθάκη: Θα προχωρήσει το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 29/8 συνάντηση εργασίας – σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιθάκης για το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού του οικισμού Βαθύ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας ο Πρόεδρος του ΔΣ Στέφανος Φιαμπόλης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Λιβιτσάνης, Μπουας Σπυρίδων, Μαυροκέφαλος Επαμεινώνδας και υπηρεσιακοί παράγοντες, συγκεκριμένα εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ.Τσούκας Διονύσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης, κ. Δρακουλόγκωνας Παναγής, ο Έπαρχος Ιθάκης κ.Τσιντίλας Σπύρος, υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών ΠΕ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, στελέχη από την ΕΥΔ ΠΕΠ Ιονίων Νήσων, τα στελέχη κα Λουκία Μήτση και κα Μαρία Γκιόκα και ο κ. Αρβανίτης από τη Τεχνική Γραμματεία Λυμάτων, καθώς και από την αρμόδια διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας ο κ. Κώστας Ασπιώτης.
Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης και των αναγκαίων τεχνικών μελετών για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού.
Δρομολογήθηκαν με συμφωνία όλων των συμμετεχόντων οι διαδικασίες διασφάλισης της χρηματοδότησης για τις αναγκαίες μελέτες καθώς και ο τρόπος ανάθεσης με την συνεργασία της Περιφέρειας.
Εκτιμούμε ότι τέθηκαν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο οι βάσεις για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος που επιβαρύνει περιβαλλοντικά τον οικισμό Βαθύ Ιθάκης , ώστε να επιτευχθεί τόσο η προστασία του περιβάλλοντος όσο κα η απρόσκοπτη τουριστική ανάπτυξη του οικισμού και ολόκληρου του νησιού της Ιθάκης.

Διονύσης Στανίτσας

Δήμαρχος Ιθάκης