Ηττήθηκε από τον κορωνοϊό άλλος ένας ομογενής γιατρός

Ο Δρ. Εμμανουήλ Πάππου (Emmanuel George Pappous). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Δρ. Μάικ, όπως αποκαλούσαν οι συγγενείς και οι φίλοι, καθώς επίσης και οι ασθενείς τον Δρ. Εμμανουήλ Πάππου (Emmanuel George Pappous) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το πρωί του Σαββάτου, 2 Μαϊου 2020, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενός από τα καλύτερα νοσοκομεία του Λονγκ Αϊλαντ, όπου νοσηλευόταν τις πέντε τελευταίες εβδομάδες βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους.

Ο Δρ. Μάικ είναι ο δεύτερος ομογενής γιατρός που ηττήθηκε από τον κορωνοϊό. Προηγήθηκε ο θάνατος του Δρ. Βαγγέλη Πατσάλη του Νίκου (Angelo Nick Patsalis), πρώην προέδρου της Ακαδημίας των Οικογενειακών Γιατρών του Μίσιγκαν (Michigan Academy of Family Physicians). Ο Δρ. Πατσάλης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», απεβίωσε στις 6 Απριλίου2020 σε ηλικία 63 ετών.

Η κηδεία θα λάβει χώρα την Δευτέρα, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσής της την έχει αναλάβει το Γραφείο Τελετών Park Funeral Chapel στην διεύθυνση 2175 Jericho Turnpike, New Hyde Park, NY 11040.

Ο Δρ. Εμμανουήλ Πάππους με τα παιδιά, τα αδέλφια, τους γονείς και τα ανίψια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Κατερίνα το γένος Φέγγου, τα παιδιά του Γιώργο, Δημήτρη και Αργυρώ – Θεοδώρα, τα αδέλφια Μαρία και Δρ. Κωνσταντίνο Πάππα, Δρ. Κωνσταντίνο και Ζωή το γένος Μιχαλοπούλου, τους πεθερούς Δημήτριο και Λόλα Φέγγου, τους κουνιάδους Νίκο Φέγγο και Δρ. Κατερίνα το γένος Κωστάκου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Archangel Michael Greek Orthodox Church, 100 Fairway Drive
Port Washington, N.Y. 11050, είτε στο «St. Jude’s Children’s Hospital» κάνοντας κλικ στο https://fundraising.stjude.org/site/TR/GiftFunds/GiftFunds?px=6630832&pg=personal&fr_id=39300&fbclid=IwAR0WpJg6AZMJRmiTa-BUN12kEE_HSrzWoa4EZqwW1Kw2xiJI-v1OK8N_oUQ

Αγιωργούσιοι και Ευρυτάνες θρηνούν

Την θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Δρ. Εμμανουήλ Παππού την ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο «FaceBook», η Ζωή Πάππου, σύζυγος του διακεκριμένου οδοντιάτρου Κωνσταντίνου Πάππου και προκάλεσε ένα άνευ προηγούμενου κύμα συμπόνοιας, αλληλεγγύης και συμπαράστασης τόσο στους Αγιωργούσιους της τριπολιτειακής περιοχής, όσο και στους Ευρυτάνες από όπου κατάγεται η σύζυγός του.

Ο Δημήτριος και η Λόλα Φέγγου με τα εγγόνια τους Δημήτρη και Αργυρώ – Θεοδώρα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελένης Καλογερά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Άγιος Γεώργιος Συκούσης Αμερικής, κ. Βασιλεία Μερέου, μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του διακεκριμένου γιατρού και μέλους του Συλλόγου ενημέρωσε τα στελέχη και τα μέλη και αποφάσισαν να εκφράσουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την διαιώνιση της μνήμης το.

Η οικογένεια Πάππου, όπως επεσήμανε η κ. Μερέου, έχει προσφέρει τα μέγιστα τόσο στον Σύλλογο Αργιωργουσίων Αμερικής, όσο και στην ιδιαίτερή τους πατρίδα τον Άγιο Γεώργιο Συκούσης. Ο αείμνηστος πατέρας του, Γεώργιος Πάππους, έχει διατελέσει αρκετά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου και στην προ δύο ετών ετήσια χοροεσπερίδα ο Δρ. Μάικ Πάππους παρέλαβε εκ μέρους της οικογένειας το βραβείο του πατέρα του.

«Το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό να περιγράψει την θλίψη και τη συγκίνηση των στελεχών, των μελών και των συγχωριανών μας στην γενέτειρα. Την ώρα της κηδείας του θα ανάψουμε όλοι από ένα κεράκι και θα προσευχηθούμε στην θαυματουργό εικόνα του Αγίου Γεωργίου, του προστάτη του Συλλόγου και του χωριού μας υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Δρα Εμμανουήλ Γ. Πάππου και υπέρ παραμυθίας και υγείας της συζύγου, των παιδιών και όλων των τεθλιμμένων», κατέληξε η κ. Μερέου.

Η πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσσιώτισσα» Ελένη Καλογερά μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η σύζυγός του μεγάλωσε στους κόλπους του Συλλόγου και ότι η οικογένεια του Δημητρίου και Λόλας Φέγγου ήταν και παραμένει στυλοβάτης της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

Ίνδαλμα

Ο Κωνσταντίνος Πάππους μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η οικογένεια Πάππου και κατ’ επέκταση οι Αγιωργούσιοι της Νέας Υόρκης είναι φτωχότεροι, διότι έχασαν το ίνδαλμα και το φωτεινό παράδειγμα.

Ο Δρ. Εμμανουήλ Πάππους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση

«Ο αδελφός μου υπήρξε μέντορας για όλους εμάς που γεννηθήκαμε στην Αμερική, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας και μας έδωσε το έναυσμα να σπουδάσουμε στα καλύτερα πανεπιστήμια, να ανεβάσουμε ψηλότερα τον πήχη και να χαράξουμε την δική μας πορεία στην ζωή. Ο Μανώλης, όπως τον αποκαλούσαμε στην οικογένειά μας καυχιόνταν με τα επιτεύγματά, των παιδιών του, των δικών μας παιδιών και των λοιπών συγγενών, διότι όλη του ζωή επεδίωκε την αριστεία», επεσήμανε ο κ. Πάππους, ο οποίος μαζί με την σύζυγο του εκλιπόντα και την αδελφή του έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο της διαιώνισης της μνήμης του.

Ο Δρ. Μάικ Πάππους γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1948 στον Άγιο Γεώργιο Συκούσης Χίου. Οι αείμνηστοι γονείς του Γεώργιος και Αργυρώ το γένος Ζήμνη έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά τον Εμμανουήλ, την Μαρία και τον Κωνσταντίνο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Το 1955 ήρθαν για μια καλύτερη ζωή στη Νέα Υόρκη και αξιώθηκαν να ζήσουν στο ακέραιο το αμερικανικό όνειρο. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Hell’ s Kitchen του Μανχάταν και μετά από μερικά χρόνια μετακόμισαν στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια.

Ο Γεώργιος Πάππους εργάστηκε στα εστιατόρια και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε τα δικά του Coffee Shops, ενώ η Αργυρώ ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών και αργότερα των εγγονιών τους.

Ο Δρ. Εμμανουήλ Πάππους λάτρευε την Ελλάδα και ανήκει στην κατηγορία των ομογενών γιατρών που αποφοίτησαν από τις Ιατρικές Σχολές της γενέτειρας και έχουν αξιοζήλευτη σταδιοδρομία. Αποφοίτησε το 1978 από ην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στην Παθολογία (Internal medicine) και για τρεις και πλέον δεκαετίες διατηρούσε το δικό του ιατρείο στο Γουάιτστόουν του Κουίνς.

Στις 2 Ιανουαρίου 1999 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Χάμπεστεντ του Λονγκ Αϊλαντ με την εκλεκτή της καρδιάς του, την Κατερίνα το γένος Φέγγου που είχε σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά τον Γιώργο, τον Δημήτρη και την Αργυρώ – Θεοδώρα και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγο, στα παιδιά, στα αδέλφια και στους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Αιωνία του η μνήμη.

Πηγή: anamniseis.net