Η Ελλάδα προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να πλήξει τη χώρα μέσα στις επόμενες ώρες. Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσα από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιεί για την κακοκαιρία Coral, η οποία φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένων χιονοπτώσεων σε αρκετές περιοχές.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Αττική, όπου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι χιονοπτώσεις θα έχουν διαδοχικό χαρακτήρα και θα συνεχιστούν από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Στους χάρτες που δημοσίευσε, φαίνεται η εξέλιξη του φαινομένου, με βάση δεδομένα από υπερσύγχρονα προγνωστικά μοντέλα υψηλής ανάλυσης.
Η πρόβλεψη αυτή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των πολιτών, καθώς το ενδεχόμενο έντονων χιονοπτώσεων στην Αττική είναι σπάνιο, αλλά όχι αδύνατο. Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη συγκέντρωσε πλήθος σχολίων και ερωτήσεων, με τον ίδιο να απαντά σε αρκετά από αυτά, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Κλείνοντας μία από τις αναρτήσεις του, ο μετεωρολόγος έγραψε ένα σχόλιο που προκάλεσε συζητήσεις:
«Και να θυμάστε. Όσοι τους βλέπουν χαίρονται και όσοι τους ξέρουν κλαίνε.»
Με αυτή τη φράση, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης φαίνεται να υπονοεί τη διπλή φύση των καιρικών φαινομένων: από τη μία, η χιονόπτωση είναι εντυπωσιακή και όμορφη, από την άλλη, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και δυσκολίες, ιδίως στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των πολιτών.
Με τις επόμενες ημέρες να προμηνύονται δύσκολες, οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων, ενώ οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες.
Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ


