Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται το επόμενο διήμερο με κυρία χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες κυρίως στα ανατολικά, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χωράς, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά ο καιρός:

Από το απόγευμα της Τετάρτης:

– Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από αργά το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ στο θρακικό και το βόρειο αιγαίο.

– Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και τη νύχτα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής στέρεας που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης (περίπου πάνω από 500 μέτρα).

Την Πέμπτη:

– Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν σε όλη τη χωρά. Στο αιγαίο θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τοπικά τα 10 μποφόρ.

– Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής στέρεας, της Ευβοίας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. νωρίς το πρωί θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας.

Ενδεικτικό υψόμετρο χιονόπτωσης στα βόρεια πάνω από Ξ00 μέτρα, στα κεντρικά πάνω από 500 και στα νοτιά πάνω από 700 μέτρα.από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν.

– Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα νοτιά κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

– Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναδημοσίευση από www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΕδώ και τώρα κάλυψη της κενής θέσης εκπαιδευτικού στην Ε΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Σάμης
Επόμενο άρθρο“Hμερήσιος”: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΑΠΩΛΕΙΕΣ και …επαναπατρισμοί!