Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Έως και 12 βαθμούς η πτώση της θερμοκρασίας!

Αλλάζει δραματικά ο καιρός από το βράδυ σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό, ο καιρός αλλάζει από τα δυτικά και βόρεια από τα ξημερώματα της Τρίτης με κύρια χαρακτηριστικά της ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, πολύ θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το βορρά προς το νότο. Χιόνια θα πέοσυν στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά το έκτακτο δελτίο για τον καιρό προβλέπει:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θα επηρεάσουν:

Α. Την Τρίτη (12-03-2019)
Από το πρωί το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Από το μεσημέρι την Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά (και την Αττική), την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Β. Την Τετάρτη (13-03-2019)
Τις πρωινές ώρες την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι

Η έντασή τους την Τρίτη (12-03-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα της Τετάρτης (13-03-2019).

Έως και 12 βαθμούς η πτώση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση της τάξης των 10 – 12 βαθμών Κελσίου. Αρχικά θα γίνει αισθητή στα βόρεια και παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης (13-03-2019), στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Που θα χιονίσει

Πυκνό χιόνι θα πέσει από το απόγευμα της Τρίτης (12-03-2019) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Αναδημοσιευση από www.newsit.gr