Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών – Που θα φτάσει τους 41 η θερμοκρασία

Δεν θα γλιτώσει ούτε η Ελλάδα από το κύμα καύσωνα που σάρωσε τη δυτική Ευρώπη τις προηγούμενες μέρες. Ο καιρός σήμερα (02.07.2019) θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να αυξάνεται σταδιακά.

Οι πιο δύσκολες μέρες αναμένονται να είναι η Τετάρτη (03.07.2019) και η Πέμπτη (04.07.2019), με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν έως την Παρασκευή, όταν και σιγά σιγά θα αρχίσουν κάπως να υποχωρούν.

Αιτία του καύσωνα που μας περιμένει τις επόμενες μέρες είναι οι θερμέςαέριες μάζες, που προκάλεσαν το κύμα ζέστης των προηγούμενων ημερών στη δυτική Ευρώπη και πλέον κινούνται ανατολικά και θα επηρεάσουν βαθμιαία και την ανατολική Ευρώπη.

Φωτογραφία Reuters

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, οι θερμότερες ημέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίεςτοπικά θα φτάνουν τους 40 – 41 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη, οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικάκεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Πέμπτη στα κεντρικάβόρεια και δυτικά ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Παρασκευή ο καύσωνας θα επηρεάσει τα κεντρικά ηπειρωτικά.

Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπεται από την Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη στα βόρεια ηπειρωτικά και την Παρασκευή και στα κεντρικά, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.

Δείτε πως θα κινηθούν οι θερμές αέριες μάζες

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Ο καιρός σήμερα (02.07.2019) αναμένεται αίθριος σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ενώ οι άνεμοι υποχωρούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και στο Θρακικό μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και βόρεια τοπικά 6 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 03-07-2019

Αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr Με πληροφορίες και από meteo.gr