Καιρός: Με ζέστη οι Πανελλαδικές – 35 το Σαββατοκύριακο (φωτο)

Στα ύψη ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο. Οι υποψήφιοι που μπήκαν σήμερα στη μάχη των Πανελλαδικών 2019 με ζέστη, το Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσουν άλλο ένα «καυτό» κύμα με 35άρια και ήλιο.

Καλοκαιρινό το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο «μυρίζει» καλοκαίρι! Ο πρώτος καύσωνας είναι προ των πυλών, με τα 35αρια να κάνουν την εμφάνισή τους.

Έπειτα από μια εβδομάδα έντονης κακοκαιρίας και την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – παρόλο που διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου –  ο καιρός βελτιώνεται από σήμερα Παρασκευή, με το Σαββατοκύριακο να μας υποδέχεται με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη από την ΕΜΥ, για το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται:

 Η πρόβλεψη για το Σάββατο – Στα ύψη ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς.

ellada_sk1

 

ellada_temp1


ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2019

Αρχικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ellada_sk2

 

ellada_temp2

Το σκηνικό του καιρού δεν δείχνει να αλλάζει και από το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά, προβλέπεται:

ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2019 

Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΤΡΙΤΗ 11-06-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr