Καιρός: Νέα επιδείνωση από τη Πέμπτη με χιόνια, βροχές και καταιγίδες

Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Επιδεινώνεται αύριο, Πέμπτη (14/3), πρόσκαιρα ο καιρός από τα δυτικά, με βροχέςκαι πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά από το βράδυ.

Πιο αναλυτικά, όπως προβλέπει η μετεωρολόγος του ΟPEN TV, Παναγιώτα Σπηλιωτόπουλου, λίγες συννεφιές θα έχουμε στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές συννεφιές.

Η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από 6 έως 13 βαθμούς και στο Νότιο Αιγαίο από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 5-6 και προς το απόγευμα βορειοδυτικοί 6-7 μποφόρ και στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τμήματα βορειοδυτικοί 6-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και σταδιακά θα στραφούν στο Αιγαίο σε νοτιοδυτικούς 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ και προς το βράδυ βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται βελτίωση του καιρού και εξασθένηση των ανέμων και το Σαββατοκύριακο θα επικρατούν γενικά ήπιες συνθήκες, με λίγες τοπικές βροχές, μικρής διάρκειας, στα νοτιοανατολικά και την ηπειρωτική Ελλάδα, με υποχώρηση από το μεσημέρι, ενώ θα έχουμε περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα την Κυριακή.

Αναδημοσίευση από www.ethnos.gr