Καιρός: Νέα πρόγνωση για τις επόμενες ώρες – Επιμένει η κακοκαιρία – “Η ύφεση θα είναι πρόσκαιρη”!

Νέα χιονόπτωση αναμένεται από το μεσημέρι και μετά στη Θεσσαλονίκη, “αν και ακόμη κανείς δεν γνωρίζει την ένταση του καιρικού φαινομένου”, επισήμανε ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, λέγοντας ότι “η ύφεση που βλέπουμε αυτήν την ώρα θα είναι πρόσκαιρη”.

Λέγοντας ότι εξακολουθεί να χιονίζει στις περιοχές με υψόμετρο πάνω από τριακόσια έως τετρακόσια μέτρα, ο ίδιος σημείωσε ότι επιχειρούν 75 μηχανήματα – αλατιέρες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία “και θα συνεχίσουν να επιχειρούν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή”.

Η κυκλοφορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα περίχωρα διεξάγεται κανονικά χωρίς προβλήματα ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από -1 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη στα λευκά

Αυτοκίνητα, δέντρα, θάμνοι και πεζοδρόμια “ντύνονται” στα λευκά, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο σκηνικό.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της πόλης δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία  των οχημάτων, με τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Χωρίς προβλήματα οι πτήσεις στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Κανονικά διεξάγονται οι απογειώσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία, αφού από νωρίς το πρωί έγιναν όλες οι απαραίτητες διεργασίες που απαιτούνταν λόγω του χιονιά, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο PR manager της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, λέγοντας δε “παραμένουμε σε ετοιμότητα υψηλού επιπέδου”.

Οπως επισήμανε ο ίδιος, το snow control του “Μακεδονία” ενεργοποιήθηκε στις 6:45 και πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές ρίψεις αλατιού σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου μέχρι και τις 9 το πρωί. Πρόσθεσε δε ότι “τα εννέα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να επιχειρήσουν εκ νέου, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, λόγω της χαμηλής νέφωσης και όχι του χιονιά, συνολικά 11 πτήσεις ανακατευθύνθηκαν από το αεροδρόμιο Μακεδονίας σε αυτά των Καβάλας και Αθηνών.

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητη κρίνεται και σήμερα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της χιονόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ υπάρχουν και κλειστοί δρόμοι.

Συγκεκριμένα, στο νομό Ημαθίας αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στα εξής σημεία:

*Από το 82 έως το 97 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)

*Στο οδικό δίκτυο προς τα Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγάδια

*Από το 21 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Δασκίου

*Στη Δημοτική Οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου

*Στη Δημοτική Οδό Νάουσας – Αρκοχωρίου

Στο Κιλκίς, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη από το 5 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων, ενώ στο νομό Πιερίας από το 23 έως το 44 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνας και στην Επαρχιακή Οδό Πλαταμώνα – Παλαιού Παντελεήμονα. Στις Σέρρες, όσοι οδηγοί αποφασίσουν να μετακινηθούν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 19 έως το 27 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σερρών – Λαϊλιά.

Πολλά είναι τα σημεία στο νομό Χαλκιδικής, στα οποία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη. Συγκεκριμένα:

*Από το 65 έως το 95 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού

*Από το 54 χιλιόμετρο (Διασταύρωση Παλαιοκάστρου) της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου

*Από το 60 έως το 85 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη)

*Από τον Άγιο Πρόδρομο έως τον Πολύγυρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (μέσω Παλαιοκάστρου)

*Από το 51 έως το 59 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού

*Επαρχιακή Οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος

*Επαρχιακή Οδό Αρναίας – Στανού

*Επαρχιακή Οδό Παλαιοχωρίου – Μεγάλης Παναγίας

*Επαρχιακή Οδό Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη

*Δασική Οδό Ταξιάρχη – Παλαιόχωρας

*Δασική Οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη

*Εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Παλαιοκάστρου, Ταξιάρχη και Σανών

Υπογραμμίζεται ότι στην Πέλλα συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr