Καιρός: Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα και που – Ο χάρτης της κακοκαιρίας

Λευκή Τρίτη θα ζήσουν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Ο καιρός φέρνει νέο χιόνι και η πρόγνωση λέει ότι θα συνεχιστεί και το πολικό ψύχος. Ο “Τηλέμαχος” θα έχει μικρή διάρκεια, όμως τα χιόνια θα αρχίσουν να πέφτουν ξανά από Βορρά προς Νότο από το μεσημέρι της Δευτέρας. Θα χιονίσει και στην Αθήνα.

Από το βράδυ ειδικά στην Αττική αναμένεται να το στρώσει σε αρκετές περιοχές. Δεν αποκλείεται σε ορισμένα σημεία στο κέντρο να υπάρξει χιονόστρωση, όμως όσο πλησιάζουμε προς τη θάλασσα τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες. Οι μετεωρολόγοι πάντως θεωρούν βέβαιο ότι οι κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αθήνας θα δουν άσπρη μέρα αύριο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση από σήμερα το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Το βράδυ χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι ενδεικτικός ο χάρτης του meteo με την εκτιμώμενη χιονοκάλυψη στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας το πρωί της Τρίτης. Ο χάρτης που δείχνει δηλαδή που είναι πιθανό να το στρώσει.

Όσο για τις θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο το πρωί στη χώρα… ενδεικτικός είναι ο παρακάτω χάρτης:

Το σημερινό ρεκόρ αρνητικής θερμοκρασίας

Ενώ σε Σποράδες, Μαγνησία, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται χιόνια, ο καιρός συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του με πολικές θερμοκρασίες στις περιοχές που έπληξε η προηγούμενη κακοκαιρία. Το ρεκόρ σήμερα το έχει το Φωτολίβος στη Δράμα με -17,1 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες και χάρτες από meteo

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr