Καιρός: Θα καταφέρουμε να… αμολήσουμε καλούμπα; Αναλυτική πρόγνωση για το εορταστικό τριήμερο

Ο καιρός δεν φαίνεται να μας απογοητεύσει το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα καθώς η λιακάδα θα κυριαρχήσει σε όλη την χώρα. Ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές αναλύει στο newsit.gr πως θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο, την Καθαρά Δευτέρα αλλά και την επόμενη εβδομάδα όπου αναμένονται μεταβολές.

Ο Νίκος Καντερές τονίζει πως “θα συνεχιστεί η καλοκαιρία το Σάββατο, με αρκετή ηλιοφάνεια και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι θάλασσες θα είναι γενικά καλοτάξιδες και τα ταξίδια και στη στεριά, αλλά και στη θάλασσα, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, για εκείνους που έχουν προγραμματίσει έξοδο για το τριήμερο.

Βέβαια, νωρίς το πρωί, στη στεριά, θα υπάρχουν κατά τόπους ομίχλες, οι οποίες όμως με τον ήλιο θα διαλυθούν. Την Κυριακή, επίσης, καλός παραμένει ο καιρός, με υψηλές θερμοκρασίες και με κάποια αραιή συννεφιά. Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες για οποιαδήποτε εξωτερική εκδήλωση”.

Πως θα είναι ο καιρός στην Καθαρά Δευτέρα

Όπως επισημαίνει ο Νίκος Καντερές “και την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός παραμένει καλός, με αραιή συννεφιά, η οποία, όμως, προς το βράδυ, θα πυκνώσει. Αλλά, νομίζω ότι αυτό δεν έχει καμία σημασία, η μέρα θα είναι πάρα πολύ καλή και η επιστροφή από τη θάλασσα δεν θα δημιουργεί προβλήματα από μποφόρ. Και η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή σχετικά”.

Τι θα συμβεί από την τρίτη και μετά

“Από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και, κυρίως, την Τρίτη, προς την Τετάρτη, θα έχουμε μεταβολή του καιρού, σε όλη τη χώρα, καθώς θα εκδηλωθούν βροχές, τοπικές καταιγίδες και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, πιστεύω κατά 7 με 9 βαθμούς, τουλάχιστον, συγκριτικά με τις θερμοκρασίες που έχουμε αυτές τις ημέρες. Ψηλά στα βουνά, στη βόρεια Ελλάδα, θα πέσουν χιόνια. Παράλληλα, θα ενισχυθούν και οι βοριάδες.

Αυτή η μεταβολή θα κρατήσει και την Τετάρτη. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί από από τα δυτικά, ενώ, βαθμιαία, την Πέμπτη προς Παρασκευή ξανάρχεται πάλι κάτι άλλο, για να μας επηρεάσει ξανά, με βροχές.

Οπωσδήποτε, αυτή η εβδομάδα, μετά την Καθαρά Δευτέρα έως και το άλλο σαββατοκύριακο, δείχνει να είναι πολύ διαφορετική από αυτές τις μέρες που ζούμε τώρα, καθώς η θερμοκρασία δεν θα είναι σε αυτά τα επίπεδα που είναι αυτές τις ημέρες. Καλό τριήμερο σε όλους”.

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr