Καιρός: Βροχερό Σαββατοκύριακο – Η πρόβλεψη για την Μεγάλη Εβδομάδα – video

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει αρκετά πλέον το τοπίο για το πως θα είναι ο καιρός τόσο για το Σάββατο του Λαζάρου (20.4.2019) και την Κυριακή των Βαΐων (21.4.2019) όσο και για τη Μεγάλη Εβδομάδα έως και την Κυριακή του Πάσχα 2019 (28.4.2019).

Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο Τάσος Αρνιακός, για το Σάββατο του Λαζάρουπεριμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Βόρεια Κρήτη που από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, λίγα χιόνια μάλιστα θα πέσουν στα βουνά της Ροδόπης.

Βοριάδες στα δυτικά 3 έως 5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τοπικά τα 7 με 8 αλλά από το βράδυ στα δυτικά και στη Μακεδονία θα γυρίσουν σε νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 3 έως 17 στα κεντρικά από 6 ως 20 νοτιότερα στα νησιά από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν με λίγες τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως στη γύρο ορεινή ζώνη νοτιοανατολικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις το πρωί που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές και μπόρες στα γύρω ορεινά. Νοτιοανατολικός άνεμος 3 με 5 μποφόρ στο Θερμαϊκό και τη θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή των Βαΐων περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν στο Ιονίου και τα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Νοτιοανατολικούς ανέμους στα δυτικά και στη Μακεδονία 4 με 5 μποφόρ, στο Ιονίου όμως θα φτάσουν τα 6 και βοριάδες στις υπόλοιπες θάλασσες 4 έως 6 μποφόρ στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν ακόμα και τα 7 Θερμοκρασία στα βόρεια από 5 έως 18 στα κεντρικά από 6 έως 19 νοτιότερα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη εβδομάδα

Τη Μεγάλη Δευτέρα περιμένουμε λίγες αρχικά νεφώσεις που σιγά-σιγά θα πυκνώσουν, με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία, την Θράκη και την Δυτική Ελλάδα αλλά από το βράδυ και μετά περιμένουμε καταιγίδες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο. Νοτιοανατολικός άνεμος 4 με 6 μποφόρ που στο Ιόνιο θα φτάσουν έως και τα 7 Η θερμοκρασία σε άνοδο Θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 έως 20 στα κεντρικά από 6 ως 20 νοτιότερα από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας δείχνει ότι θα έχουμε μία άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές που θα πλησιάσουν και θα ξεπεράσουν τους 25 βαθμούς, με τις βροχές να επιμένουν κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε, ως συνήθως, βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, αρκετή συννεφιά και την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή κάμψη.

Τέλος για το επίμαχο διάστημα του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα περιμένουμε γενικά ήπιο καιρό χωρίς ακραία φαινόμενα

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr