Κακοκαιρία «Ελπίς»: Απροσπέλαστοι οι δρόμοι – «Σπινιαρίσματα» στο Παγκράτι, μικροτροχαία στην Βουλιαγμένης

«Σφυροκοπά» το λεκανοπέδιο της Αττικής η κακοκαιρία «Ελπίς», με πυκνά χιόνια από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 24.01.2022, με αποτέλεσμα τα προβλήματα όχι απλώς να μην λείπουν, αλλά να εντείνονται όσο περνά η ώρα.

Όπως σας έχει ενημερώσει το newsit.gr, η κατάσταση σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αττικής είναι απελπιστική, με τα λεωφορεία να είναι ανύπαρκτα και τους δρόμους να κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Η Πολιτική Προστασία έχει προειδοποιήσει τους πολίτες ήδη από το βράδυ της Κυριακής, 23.01.2022, συνιστώντας να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι μεγάλοι, ειδικά εφόσον τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Δεινοπαθούν για να… πάνε σπίτι τους

Ενδεικτικές του μεγάλου κινδύνου στους δρόμους της Αθήνας είναι και οι εικόνες που σας παρουσιάζει το newsit.gr, με οδηγούς να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες απλώς για να διασχίσουν τον δρόμο.

Οι εικόνες είναι από έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους στο Παγκράτι, την οδό Φρύνης, με ένα μικρό ΙΧ να έχει «κολλήσει» στο δρόμο. Οι ρόδες απλώς σπινιάρουν, με τον οδηγό να πατάει γκάζι για να φύγει, αλλά το όχημα να μην… ανταποκρίνεται. Χαρακτηριστικό είναι πως στο τέλος του βίντεο, όταν ο οδηγός καταφέρνει να ανέβει την ανηφόρα, φαίνεται να του «φεύγει» το όχημα, καταφέρνοντας την τελευταία στιγμή να μην πέσει πάνω στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Δείτε το βίντεο

«Έσπρωχναν» για να… φύγουν τα αυτοκίνητα

Σε άλλο βίντεο από τον ίδιο δρόμο, λίγα λεπτά νωρίτερα, ακόμη ένα αμάξι φαίνεται να έχει «κολλήσει» και να μη μπορεί να συνεχίσει την πορεία του.

Χρειάστηκε η… αυταπάρνηση ενός εργαζομένου σε κοντινό κατάστημα, ο οποίος πήγε πίσω από το αυτοκίνητο και ξεκίνησε να σπρώχνει (!) για να καταφέρει τελικά το όχημα να «φύγει» μπροστά.

Ακριβώς από πίσω, ο «Γολγοθάς» συνεχιζόταν, με άλλα αυτοκίνητα να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα…

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr

Τροχαία -ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές- στην λεωφόρο Βουλιαγμένης

Την ίδια ώρα, περίπου στις 14:30 το μεσημέρι της Δευτέρας, 24.01.2022, με πάρα πολλές δυσκολίες γινόταν η κίνηση των ΙΧ και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, κοντά στο εμπορικό κέντρο στον Άγιο Δημήτριο.

Εκεί, μάλιστα, είχαμε δυστυχώς και δύο τροχαία στα οποία ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Στην πρώτη περίπτωση, το όχημα ενός οδηγού «γλίστρησε» για να καταλήξει σε μια κολώνα στην άκρη του δρόμου.

Δείτε τις εικόνες

Κακοκαιρία «Ελπίς» Κακοκαιρία «Ελπίς»

Στην δεύτερη περίπτωση δύο οδηγοί -μη μπορώντας να… ελέγξουν τα οχήματά τους λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου- συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με τις ζημιές επίσης να είναι μόνο υλικές…

Δείτε τα δύο οχήματα που συγκρούστηκαν

Κακοκαιρία «Ελπίς»

Μεγάλα ήταν τα προβλήματα και σε πολλούς δρόμους της Ηλιούπολης, με τους οδηγούς να… πασχίζουν να φρενάρουν στις διασταυρώσεις.

Πηγή: aftodioikisi.gr