Κακοκαιρία – Λαμία: Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό κατοίκων στο χωριό Κόμμα

Δραματικές εικόνες έρχονται από τη Λαμία και την επιχείριση απεγκλωβισμού των κατοίκων στο χωριό Κόμμα που πλημμύρισε νωρίς το πρωί από τα νερά του Σπερχειού.

Όπως αναφέρει το LamiaReport οι πυροσβέστες της 7ης ΕΚΑΚ με τις βάρκες, αλλά και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων, με ότι όχημα μπορούσαν να προσεγγίσουν πήγαιναν πόρτα – πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους.
Στις εικόνες φαίνεται ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστα Ξεφλούδα να κουβαλάει στην πλάτη έναν ηλικιωμένο κάτοικο στο Κόμμα.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων πήγαινε από σπίτι σε σπίτι με την μπουλντόζα για να δει αν ο κόσμος είναι καλά και απομάκρυναν εκείνους που χρειάζονταν βοήθεια, όπως βλέπετε και στις επόμενες φωτογραφίες.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές…», είπε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες στην κοινότητα Κόμμα Λαμίας, όπου τα ξημερώματα την ώρα που οι κάτοικοι κοιμόντουσαν το ποτάμι μπήκε μέσα στα σπίτια.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων και της Π.Ε. Φθιώτιδας μαζί με τους πυροσβέστες και την 7η ΕΜΑΚ δίνουν πραγματική μαζι από το πρωί για να σώσουν τους κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί και κυρίως τα ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα.

Η επιχείρηση διάσωσης γίνεται πόρτα πόρτα με βάρκες, γκρέϊντερ, τρακτέρ και όποιο άλλο μέσο μπορεί να προσεγγίσει τα πλημμυρισμένα σπίτια.

Δείτε νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες.

Πηγή: ethnos.gr, lamiareport.gr