Από τα ξημερώματα άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα σαρώνουν και στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Πελοπόννησο, η κακοκαιρία χτύπησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Κεραυνοί, αστραπές, αδιάκοπο μπουμπουνητό, δυνατή βροχή και θυελλώδεις άνεμοι είναι κι εκεί το σκηνικό του καιρού στη διάρκεια της νύχτας. Χιλιάδες αστραπές και κεραυνοί έκαναν τη νύχτα μέρα στον ουρανό της Ηλείας.

Το πέρασμα της ισχυρής καταιγίδας ήταν τρομακτικό καθώς έπνεαν και θυελλώδεις άνεμοι.

Στον Καρδαμά και στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, έχουν υπάρξει τα πρώτα περιστατικά με πτώσεις δέντρων στο οδόστρωμα.

Πλημμύρες και black out στην Ήπειρο – Ζημιές σε σπίτι και εκκλησία

Και στην Ηπειρο τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα. Στα Ιωάννινα στην διάρκεια της νύχτας ξέσπασε χαλαζόπτωση, ενώ αρκετές περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι καθώς υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Στη πόλη των Ιωαννίνων, η βροχή ήταν πολύ έντονη επίσης και προκάλεσε αρκετές πλημμύρες στους δρόμους και πτώσεις δέντρων, με την πυροσβεστική να δέχεται πολλές κλήσεις από πολίτες για αντλήσεις υδάτων. Σε ορισμένα σημεία της πόλης, υπήρξε και διακοπή ρεύματος, εξαιτίας μετασχηματιστή που κάηκε.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν χθες το βράδυ και την αποκόλληση τμήματος από τον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στην Ανατολή Ιωαννίνων. Στο σημείο τοποθετήθηκε ειδική σήμανση για τους διερχόμενους  οδηγούς ενώ εντός της ημέρας αναμένεται από τα συνεργεία του Δήμου  η απομάκρυνση του τμήματος που κατέρρευσε.  

Στην Πρέβεζα η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στο χωριό Τύργια, όπου οι δρόμοι γέμισαν νερά μέσα σε λίγα λεπτά.

Στα Καρδαμίτσια την επίσκεψή του έκανε ένας ανεμοστρόβιλος με αποτέλεσμα σε έκταση μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών ξεριζώθηκαν δέντρα ενώ ζημιές υπέστη ένα σπίτι με σοβαρότερες στη στέγη η οποία παρασύρθηκε από τη μανία του αέρα. Στην οδό Φίλιππα Γιώτη σημειώθηκε μία μικρή κατολίσθηση.

Στο δίκτυο της ΔΕΗ παρουσιάστηκαν τα περισσότερα προβλήματα εξ αιτίας της κακοκαιρίας. Για μιάμιση ώρα περίπου έμειναν στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Πρέβεζας από βλάβη που σημειώθηκε ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν δεκάδες χωριά στην Παραμυθιά και το Σούλι. Για τέσσερις ώρες είχε μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση το Επισκοπικό Ιωαννίνων ενώ διακοπές μικρής διάρκειας σημειώνονται και σε άλλα χωριά, σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι στις οκτώ το βράδυ καταγράφηκαν στην Παραμυθιά -122 χιλιοστά- και στο Τσεπέλοβο -100 χιλιοστά.

Στον πίνακα με τα στοιχεία από όλη την χώρα ακολουθούν τα Δερβίζιανα, η Βωβούσα, η Δωδώνη, η Ζίτσα, το Τρίστενο και η Ελεούσα.

Η κακοκαιρία σάρωσε και τη Ζάκυνθο με έντονη βροχόπτωση, ισχυρούς ανέμους αλλά και χαλαζόπτωση.

Πηγή: epirusnewsepirus-tv-newsepiruspostilialive