Καλάβρυτα: Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο ένας από τους τρεις αγνοούμενους ορειβάτες

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ένας από τους τρεις αγνοούμενους ορειβάτες εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στα Καλάβρυτα…

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ένας από την παρέα των τριών αναρριχητών, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 15.00 από ιδιώτη χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Η είδηση προκάλεσε μεγάλη κινητικότητα στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, με τους διασώστες να ξεκινούν προς το επίμαχο σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος «έχουν βρεθεί αντικείμενα και ρούχα τρία με τέσσερα χιλιόμετρα από τo χιονοδρομικό. Στο σημείο πηγαίνει ομάδα των ΕΚΑΜ αλλά είναι δύσκολη η πρόσβαση γιατί το σημείο είναι δύσβατο και έχει πολύ χιόνι».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Υπενθυμίζεται πως τα τρία άτομα αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου (5/2) στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα. Πρόκειται για έμπειρους αναρριχητές, ηλικίας από 50 ως 55 ετών.

Προορισμός της εξόρμησής τους φέρεται να ήταν η Μαυρολίμνη. Ωστόσο, οι τρεις άνδρες δεν επέστρεψαν το βράδυ του Σαββάτου.

Από χθες το βράδυ, οι τρεις αγνοούμενοι δεν έχουν απαντήσει σε κλήσεις στα τηλέφωνά τους, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο μετέβησαν στο σημείο όπου ξεκίνησαν την αναρρίχηση βρίσκεται ακόμα εκεί.