«Καλό ταξίδι ψυχούλα μου, στα πέρατα του σύμπαντος» – Σπαρακτικό αντίο – Η τραγική ειρωνεία

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια των δικών της ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη. Η 21χρονη φοιτήτρια έχασε τη μάχη μετά το τροχαίο με εγκατάλειψη στην Καμάρα. Τα λόγια της μητέρας της, προκαλούν συγκίνηση…

Η 21χρονη που χαροπάλευε μετά το τροχαίο με εγκατάλειψη στην Θεσσαλονίκη, υπέκυψε τα ξημερώματα, με την είδηση του θανάτου της, να βυθίζει στο πένθος τους στενούς συγγενείς της και να προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα. Η μητέρα της, που μίλησε στο newsit.gr, για την απόφασή της, να δωρίσει τα όργανα της κόρης της, ανέβασε το μεσημέρι στο διαδίκτυο μια ανάρτηση για να αποχαιρετήσει με τον δικό της τρόπο, την κόρη της. Στις λέξεις που γράφει, αποτυπωμένη η οδύνη για το τραγικό χτύπημα της μοίρας.

«Είμαστε όνειρο σκιάς, η μιά σκιά ονείρου; Μέσα στα μαύρα μάθια τζη, η ομορφιά του απείρου… Καλό ταξίδι ψυχούλα μου, στα πέρατα του σύμπαντος… Δε σου λεω αντίο αγάπη μου, αλλά στο επανιδείν! Σε αγαπώ ως τον ουρανό και πίσω και θα σε αγαπω όσο ζω και αναπνέω» γράφει στο Facebook η μητέρα της 21χρονης, που όλες αυτές τις μέρες, περίμενε να γίνει ένα θαύμα, για να σωθεί η ζωή της κόρης της.

Η κηδεία της νεαρής φοιτήτριας η οποία σπούδαζε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, αναμένεται να γίνει στον τόπο καταγωγής της, στα Χανιά. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός, ότι η 21χρονη παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο στην Καμάρα, λίγες ώρες αφότου έφυγε από την οικογένειά της και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

 

Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας είχε πει νωρίτερα στο newsit.gr: «Η απόφαση για τη δωρεά των οργάνων ήταν μονόδρομος για εμάς, ήταν κάτι που σίγουρα ήθελε το παιδί μου! Μέρες τώρα της ζητούσα να κάνει ένα θαύμα και να ξυπνήσει. Έκανε το δικό της θαύμα τελικά.  Έτσι όπως το ήθελε αυτή και όχι εμείς

Στο μεταξύ, για αύριο είναι προγραμματισμένες οι απολογίες τόσο του 26χρονου οδηγού του αυτοκινήτου όσο και της 19χρονης συνεπιβάτιδάς του, που συνελήφθησαν για την υπόθεση και παραμένουν υπό κράτηση. Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη κακουργηματική χαρακτήρα. Μετά την εξέλιξη του θανάτου της φοιτήτριας η δίωξη αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχικώς απαγγελθείσα δίωξη αφορούσε τις πράξεις της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα) για τον – αλβανικής καταγωγής – οδηγό και της συνέργειας στην πράξη αυτή για την 19χρονη. Επιπλέον, ο πρώτος διώκεται για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς δίπλωμα και η δεύτερη για συνέργεια σε εγκατάλειψη τροχαίου.

Ο 26χρονος είχε παρουσιαστεί το πρωί της Πέμπτης (εκτός αυτόφωρης διαδικασίας) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, κι έδωσε κατάθεση για το περιστατικό (διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε άδεια παραμονής στη χώρα). Λίγες ώρες νωρίτερα είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου και η 19χρονη.

Ο οδηγός στο newsit.gr πριν παραδοθεί

«Αποφάσισα να παραδοθώ και είμαι έτοιμος για αυτό. Είμαι συγκλονισμένος, δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που έγινε», δήλωσε ο 26χρονος στο newsit.gr και συνεχίζοντας προσθέτει: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για αυτό που έγινε με το κορίτσι. Στο αυτοκίνητο ήμουν με μία φίλη μου και πηγαίναμε προς τα Λαδάδικα και ξαφνικά ακούσαμε ένα πολύ δυνατό μπάμ. Εμείς δεν είχαμε δει τίποτα, φαίνεται πως το κορίτσι πετάχτηκε τελείως στα ξαφνικά. Εμείς περνούσαμε κανονικά με πράσινο φανάρι, δεν έτρεχα καν, πήγαινα με ούτε 50 χιλιόμετρα. Και ξαφνικά έγινε αυτό. Τρόμαξα».

«Αισθάνθηκα ότι θα τη βοηθήσει ο κόσμος, γι’ αυτό έφυγα»

Συνεχίζοντας, λέει στο newsit.gr, ότι αποφάσισε να φύγει από το σημείο του τροχαίου γιατί είχε δικαστικό παρελθόν και δεν είχε επίσημα έγγραφα παραμονής στη χώρα.  Και τα δύο παραπάνω επιχειρήματά του, όμως, δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την πράξη του σε καμία των περιπτώσεων.

«Η κοπέλα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου με ένα κινητό στο χέρι και ούτε πρόλαβα να αντιδράσω. Πάτησα φρένο και πετάχτηκε πίσω το αυτοκίνητο γιατί γλίστρησε. Το κορίτσι έπεσε πάνω στο αμάξι. Έβαλα μετά ταχύτητα. Μαζεύτηκε πολύ γρήγορα κόσμος εκεί και αισθάνθηκα πως την κοπέλα θα την βοηθήσει ο κόσμος. Και έτσι έφυγα.

Φοβήθηκα γιατί έχω και παρελθόν με δικαστικές υποθέσεις, δεν έχω και επίσημα έγγραφα παραμονής στη χώρα και φοβήθηκα ότι θα με απελάσουν από τη χώρα. Έφυγα και σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω. Έχω τρεις μέρες να κοιμηθώ.»

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Πηγή: newsit.gr