Καμία εμπλοκή με τους θανάτους των παιδιών η Πισπιρίγκου λέει ο συνήγορός της- «Χωρίς αξιοπιστία η πλευρά της πολιτικής αγωγής»

“Τώρα ήρθε αυτό το νέο χτύπημα, το οποίο έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και την υπεράσπιση”

«Καμία σχέση με οποιαδήποτε δολοφονική επίθεση κατά οποιουδήποτε από τα παιδιά» δεν έχει σύμφωνα με την 33χρονη μητέρα αντικρούοντας τις κατηγορίες περί εμπλοκής της σύμφωνα με τον δικηγόρο, Κώστα Ζάρδα. Αναφερόμενος στα δύο νέα ιατροδικαστικά πορίσματα που κάνουν λόγο για ασφυκτικούς θανάτους των δύο παιδιών σημειώνει πως «ένα ιατροδικαστικό πόρισμα σαν αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από έναν άνθρωπο που έχει στοιχειώδεις γνώσεις. Αν αυτό το πόρισμα είναι αληθές, ορθό, επιστημονικά άρτιο και αναμφισβήτητο δεν θα το κρίνει η κυρία Πισπιρίγκου, δεν θα το κρίνει καν η νομική υπεράσπιση».

Ο δικηγόρος της 33χρονης σημείωσε πως «έχουμε από τη μία πλευρά δύο ιατροδικαστικά πορίσματα -αυτά της κ. Τσιόλα και της κ. Τσάκωνα – που λένε πως υπάρχουν παθολογικά αίτια. Μάλιστα, δεν ήταν και αυτές μόνες τους, υπήρχαν και παθολογοανατόμοι, δηλαδή είναι τουλάχιστον τέσσερις οι επιστήμονες που κατέληξαν ότι είναι παθολογικά τα αίτια στους θανάτους του βρέφους και της Μαλένας», τονίζοντας πως δεν τίθεται θέμα να αμφισβητήσει τα πορίσματα του κ. Nίκου Καρακούκη και του κ. Νίκου Καλόγρηα η κ. Πισπιρίγκου, αλλά «είναι θέμα μεταξύ των ιατροδικαστών…»

Επιπλέον ο κ. Ζάρδας τόνισε πως «ούτε και τα πρώτα πορίσματα αποδέχεται η κατηγορούμενη γιατί έλεγε για υπατική ανεπάρκεια στη Μαλένα, χωρίς ωστόσο να εξηγεί πως επήλθε αυτή η υπατική ανεπάρκεια». Μάλιστα τόνισε πως «ήταν ένα πόρισμα που ούτε η κατηγορουμένη το είχε βρει πλήρες και γι’ αυτό κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά αμφισβητώντας την πληρότητα του πορίσματος και ζητώντας να ενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις ώστε να εξηγηθεί πως ακριβώς επήλθε η υπατική ανεπάρκεια στο παιδί της» και συμπλήρωσε πως «αυτό θα έπρεπε να μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε… πώς είναι δυνατόν να έχει εμπλοκή και μάλιστα δολοφονική στον θάνατο του παιδιού και να αμφισβητεί ένα ιατροδικαστικό πόρισμα το οποίο ουσιαστικά την αθωώνει. Δεν φοβόταν πως αν γίνουν περαιτέρω εξετάσεις μπορεί να αποκαλυφθεί η ενοχή της;»

Αναφερόμενος στον πατέρα της οικογένειας, σημείωσε μόνο πως «δεν έχει αξιοπιστία η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Δεν μπορεί σήμερα να λες σήμερα το Α και αύριο το Ω».

Κατάθεση της αδελφής της κατηγορουμένης

Επιπλέον αναφερόμενος στην κατάθεση της αδελφής της κατηγορουμένης σημείωσε πως «Περίπου 10 ώρες η κατάθεση της αδελφής της κατηγορουμένης, έγιναν εξονυχιστικές ερωτήσεις, επανειλημμένες, επίμονες, προσπάθησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών να φανεί οτιδήποτε μπορεί να έκρυβε» Μάλιστα σημείωσε πως οι αστυνομικοί είναι πάρα πολύ έμπειροι και μπορούν τον άνθρωπο που ανακρίνουν αν έχει κάτι να κρύψει να το βγάλουν, να το κάνουν να προκύψει… Αυτό όπως φαίνεται δεν έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει κάτι να κρύψει».

Αίτημα αποφυλάκισης 

Τέλος σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης της 33χρονης κατηγορουμένης ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή ήταν επιθυμία της γιατί θεωρούσε ότι ήταν άδικη και υπερβολική η απόφαση περί προφυλάκισής της» και πρόσθεσε πως «αναζητούνταν τεχνικές εκθέσεις τέτοιες που να δημιουργούν ρήγμα στο κατηγορητήριο ώστε να έχουμε ευνοϊκή έκβαση». Όπως φαίνεται όμως μετά τα πορίσματα για τους δυο πρώτους θανάτους των παιδιών της οικογένειας ο κ. Ζάρδας σημείωσε πως «τώρα ήρθε αυτό το νέο χτύπημα, το οποίο έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και την υπεράσπιση, ως προς το βάρος που θα πρέπει να κατανείμουμε σε περισσότερες υποθέσεις».

Για περισσότερες από εννέα ώρες κατέθετε η αδελφή της κατηγορούμενης μητέρας 

Για πάνω από εννέα ώρες κατέθετε, χθες, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η αδερφή της κατηγορούμενης μητέρας, οποία έφυγε από τη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 22:30 από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Η μάρτυρας δέχθηκε “βροχή” ερωτήσεων από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, με επίκεντρο το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα του θανάτου της Ιριδας, αφού -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- η Δήμητρα Πισπιρίγκου που βρισκόταν στο σπίτι της αδερφής της, ήταν η πρώτη που είδε νεκρό το βρέφος στην κούνια του.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών Nίκου Καρακούκη – Νίκου Καλόγρηα απέδωσε τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας σε εγκληματική ενέργεια με ασφυκτικό θάνατο.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών πρόκειται να λάβει συμπληρωματικές καταθέσεις και αναμένεται μέσα στις προσεχείς ημέρες να διαβιβάσει τη δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα.

πηγη