Σύμφωνα με το Radio Canada που επικαλείται αστυνομικές πηγές η επίθεση έλαβε χώρα από άνδρα «που φορούσε μεσαιωνικά ρούχα και είχε μαχαίρι»

Επίθεση με μαχαίρι έλαβε χώρα στο Κεμπέκ του Καναδά πριν από λίγο, όπως ανακοίνωσε η καναδική Αστυνομία. Σύμφωνα με τις Αρχές της βορειοαμερικανικής χώρας, υπάρχουν πολλά θύματα από επίθεση με μαχαίρι, ενώ στην ανακοίνωση προστίθεται ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

Σύμφωνα με το Radio Canada υπάρχουν δύο νεκροί και πέντε τραυματίες. Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, καταδίωξε έναν άνδρα «ντυμένο με μεσαιωνικά ρούχα» κι οπλισμένο με ένα αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, ο οποίος είχε αφήσει «πολλά θύματα». Η Αστυνομία ανέφερε το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι Αρχές ανέφεραν ακόμα πως πέντε θύματα μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, ωστόσο, δεν υπήρχε περαιτέρω ενημέρωση για την κατάστασή τους.

Η εκπρόσωπος Etienne Doyon είπε, «Συνεχίζεται η έρευνα, αλλά πρόκειται περί σοβαρής επίθεσης», αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι τρομοκρατικό χτύπημα.

Το Κεμπέκ είναι γαλλόφωνη περιοχή του Καναδά και προφανώς το μυαλό όλων πηγαίνει στις διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά γαλλικών στόχων, κυρίως ναών στη γαλλική επικράτεια από μουσουλμάνους «μοναχικούς λύκους» με το τελευταίο θύμα να είναι ο Ελληνας ιερέας στη Λιόν.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΣούπερ Μάρκετ: Πού ανοίγουν και Κυριακή (χάρτης)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: “Εύγε στο καφέ Marina στα Κουρκουμελάτα. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!!!”