Κανονικά η παρέλαση με το «Μακεδονία Ξακουστή» στην Αίγινα – Οι κάτοικοι αψήφησαν τις απαγορεύσεις! (βίντεο)

Ακροαριστεροί σε ρόλο αστυνομικών στην Πάτρα επιτηρούν τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό!

Κανονικά έγινε η παρέλαση στην Αίγινα καθώς οι κάτοικοι αψήφησαν τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και τις απειλές για πολυετείς φυλακίσεις, παρελαύνοντας στους δρόμους του νησιού υπό τους ήχους του «Μακεδονία Ξακουστή» για να τιμήσουν τους ήρωες του έπους του 1940, που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. 

Μάλιστα δεν παρέλασαν μόνο δάσκαλοι και μαθητές αλλά και γονείς και ιερείς, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι ζητωκραύγαζαν. Υπενθυμίζουμε πως οι συμμετέχοντες στην παρέλαση μπορεί να τιμωρηθούν από την κυβέρνηση με κάθειρξη έως και 10 ετών (!) για «διασπορά του κορωνοϊού».

Όμως και στην Πάτρα οι κάτοικοι προσπάθησαν να τιμήσουν την 28η Οκτωβρίου και το μεγάλο «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά και της Ελλάδας με μοτοπορεία. Μάλιστα εκεί δέχθηκαν και επίθεση από ακροαριστερούς κουκουλοφόρους, οι οποίοι σε ρόλο αστυνομικών προσπάθησαν να εμποδίσουν την πορεία επειδή «έσπαγε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού».

Παρέλαση με μηχανές και ΙΧ αυτοκίνητα πραγματοποίησαν πολίτες στην οδό Αγίου Ανδρέου, στην Πάτρα, παρά τις απειλές για πολυετείς φυλακίσεις.

Η εν λόγω παρέλαση ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τη Veso Mare, ωστόσο τα σχέδια ανατράπηκαν λόγω συγκέντρωσης ομάδων κουκουλοφόρων στο σημείο και εντέλει η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αρχή της Αγίου Ανδρέου, στη συμβολή με την Τριών Ναυάρχων.

Πηγή: pronews.gr