Αποφασισμένες οι αρχές για τήρηση του νόμου
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι – Ερχονται πρόστιμα

Οριστικά και αμετάκλητα και στη Ζάκυνθο θα εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, με τις συναρμόδιες υπηρεσίες να είναι αποφασισμένες ώστε να εντατικοποιήσουν τους προβλεπόμενους ελέγχους.
«Όπως σε ολόκληρη τη χώρα έτσι κι εδώ θα εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος», δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος και συνεχίζει: «σεβόμαστε τους καπνιστές και το δικαίωμα τους να καπνίζουν, όμως σεβόμαστε και όλους όσοι δεν καπνίζουν και τους ενοχλεί αυτή η συνήθεια. Είμαστε αποφασισμένοι να εναρμονιστούμε με την Ευρώπη και ολόκληρη τη χώρα. Η Ζάκυνθος θα εφαρμόσει πλήρως τη νομοθεσία».
Στο μεταξύ, ήδη μικτά συνεργεία των συναρμόδιων υπηρεσιών έχουν ενημερώσει τα καταστήματα που αφορούν στη συγκεκριμένη νομοθεσία, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι πρώτοι έλεγχοι για παραβάσεις.
Η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου πραγματοποίησε σύσκεψη των Υπηρεσιών που έχουν αρμοδιότητα για τη διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου περί ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχε η Δ/νση Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Ζακύνθου, η Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, η Δημοτική Αστυνομία κι έγινε παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου.
Κοινό συμπέρασμα των εκπροσώπων των υπηρεσιών ήταν η πλήρης εφαρμογή της νομοθεσίας περί ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους και χώρους εργασίας. Οι συναρμόδιες υπηρεσίες θα συντονιστούν και θα συνεργαστούν μεταξύ τους, εντατικοποιώντας τους προβλεπόμενους ελέγχους.
Οι παρευρισκόμενοι στη σύσκεψη δήλωσαν αποφασισμένοι να εφαρμοστεί ο νόμος και η Ζάκυνθος να εναρμονιστεί με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ήδη έλεγχοι έχουν ξεκινήσει και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εντατικοποιηθούν.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπεριφέρεια αναφέρει τα εξής:
Με πρωτοβουλία της Δ/νσης Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕ Ζακύνθου, σύσκεψη των Υπηρεσιών που έχουν την αρμοδιότητα για τη διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου περί ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας (αρθρο 16 ν. 4633/2019, άρθρα 17 & 32 ν. 3868/2010, ΚΥΑ 80727/25-11-2019). Στη σύσκεψη συμμετείχε η Δ/νση Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Ζακύνθου, η Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, η Δημοτική Αστυνομία και παραβρέθηκε σε αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εφαρμογή της Νομοθεσίας και ζητήματα συντονισμού των απαιτούμενων υπηρεσιακών ενεργειών. Κοινό συμπέρασμα της σύσκεψης ήταν ότι η Νομοθεσία περί απαγόρευσης του καπνίσματος θα εφαρμοστεί πλήρως και ότι οι συναρμόδιες υπηρεσίες θα συνεργαστούν προς τούτο, εντατικοποιώντας και τους προβλεπόμενους σχετικούς ελέγχους.

Πηγή: imerazante.gr

Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια Ιονίων Νήσων: Ψηφιακές δράσεις τουριστικής προβολής
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Ζημιές στο Μαρκόπουλο από την κακοκαιρία (pics)