Κάποιος λόγος θα υπάρχει: Αυτά είναι τα 4 προϊόντα που οι δερματολόγοι λένε ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ

Δες τα προϊόντα που οι επαγγελματίες περιποίησης δέρματος έχουν αφαιρέσει από τη ρουτίνα ομορφιάς τους

Σ ό,τι αφορά το τι είναι καλύτερο για το δέρμα μας, οι δερματολόγοι και οι αισθητικοί έχουν συνήθως τον τελευταίο λόγο – εξάλλου, σπούδασαν για να γίνουν εξ ολοκλήρου ειδικοί στην περιποίηση του δέρματος.

Και ακριβώς όπως ένας διατροφολόγος δεν θα πρότεινε μια σαλάτα ενώ απολαμβάνει κρυφά burger, οι επαγγελματίες της επιδερμίδας έχουν τις δικές τους ρουτίνες ομορφιάς.

«Είμαι πολύ συγκεκριμένη για το δέρμα μου, καθώς πρέπει να δώσω το παράδειγμα για σωστή φροντίδα και διατροφή», παραδέχεται η Erin Madigan-Fleck, μια ολιστική αισθητικός. Το σχήμα που προκύπτει είναι πρακτικά μια λίστα με τα πρέπει και τα μη. «Ψάχνω για σειρές προϊόντων που δεν είναι περίπλοκες, αλλά έχουν αντιοξειδωτικά, κρίσιμα θρεπτικά συστατικά για το δέρμα και κάθε τύπο υποστηρικτικών ελαίων — και δεν προέρχονται από συνθετικά», λέει.

Δες παρακάτω τα 4 προϊόντα που οι επαγγελματίες περιποίησης δέρματος έχουν αφαιρέσει από τη ρουτίνα ομορφιάς τους:

Οτιδήποτε με πρόσθετο άρωμα

Ο όρος “άρωμα” είναι ένας πρόχειρος όρος που θα μπορούσε να κρύβει οποιονδήποτε αριθμό τρομακτικών συνθετικών ή αλλεργικών χημικών ουσιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το άρωμα περιλαμβάνεται στη λίστα με πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις στην περιποίηση του δέρματος. «Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ ένα προϊόν με πρόσθετα αρώματα», λέει η δερματολόγος Natalie Moulton-Levy. «Τα προϊόντα με έντονο άρωμα συχνά ερεθίζουν το δέρμα και μπορούν να συμβάλουν σε αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένες περιπτώσεις».

Η Madigan-Fleck προσθέτει ότι το άρωμα μπορεί να αναστατώσει τη λειτουργία του προστατευτικού φραγμού του δέρματος (που κλειδώνει την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά ενώ μπλοκάρει τους ερεθιστικούς παράγοντες).

Τα λάθος αντηλιακά

«Το να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα του χρόνου είναι το κλειδί για να διατηρείς το δέρμα σου σε καλή υγεία», λέει η Moulton-Levy. Παρόλα αυτά, «δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ αντηλιακό με δείκτη προστασίας κάτω από 30 ή προστασία UVA και UVB», λέει η Moulton-Levy. Αν το κάνεις κινδυνεύεις από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Σκληρά απολεπιστικά

«Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ σκληρά απολεπιστικά», λέει η Δρ Moulton-Levy. «Οι ασθενείς μου έρχονται συχνά λέγοντας ότι χρησιμοποιούν λειαντικά scrub, αλλά η σκληρή φυσική απολέπιση μπορεί να απογυμνώσει το δέρμα, οδηγώντας σε ξηρότητα και ερεθισμό». Προσθέτει ότι μπορεί επίσης να επιδεινώσει καταστάσεις όπως το έκζεμα, η ροδόχρου ακμή και η ακμή – επομένως αναζήτησε πιο ήπιους τρόπους για να διατηρήσεις τους πόρους σου καθαρούς.

Μακιγιάζ μακράς διάρκειας

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι κάνει τα κραγιόν και τις σκιές που διαρκούν πολλές ώρες να μένουν στο δέρμα σου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Η απάντηση δεν είναι ευχάριστη. Αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί με πολυμερή σιλικόνης και διμεθικόνες για να βοηθήσουν στη φθορά, κάτι που δεν είναι υγιές για το δέρμα σε τακτική βάση. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να είναι ο ένοχος πίσω από τα ξαφνικά ξεσπάσματα ή την επίμονη ακμή.

Πηγή: pronews.gr