Καταγγελία: Η αστυνομία στην Μόρια πέτούσε δακρυγόνα σε μικρά παιδιά (vid)

Σοκάρει το video με τα μικρά παιδιά να έχουν πλαντάξει στο κλάμα και γονείς να προσπαθούν να τα προφυλάξουν.

Όλες οι εικόνες που έρχονται από την Μόρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μπορούν να χαρακτηριστούν με μία και μόνο λέξη: Ντροπή.

Τι άλλο θα μπορούσε άραγε να πει κανείς βλέποντας αυτές από το παρακάτω video

Σε αυτό λοιπόν πρόσφυγες και μετανάστες, έχοντας μαζί τα παιδιά τους, προσπαθούν να απομακρυνθούν από το μέρος που ήταν ο καταυλισμός στην Μόρια, ωστόσο υπάρχει ένα μπλόκο της αστυνομίας που δεν τους αφήνει να περάσουν.

Εκεί λοιπόν, προκειμένου να τους απομακρύνουν, την ώρα που αριστερά και δεξιά τους υπάρχουν εστίας φωτιάς, αρχίζουν και ρίχνουν δακρυγόνα.

Σε ένα μέρος με δεκάδες παιδιά, ρίχνουν δακρυγόνα και τα μικρά αρχίζουν να πλαντάζουν στο κλάμα, ενώ διακρίνονται γονείς να προσπαθούν να τα προφυλάξουν, καλύπτοντας το πρόσωπό τους.

Σίγουρα η κατάσταση στην Λέσβο είναι προβληματική και προσβλητική για το ανθρώπινο είδος, σίγουρα η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τις ελληνικές κυβερνήσεις (πρωην και νυν που επέτρεψαν να δημιουργηθεί αυτό το… τέρας), αλλά φτάνει στους όλους τους αρχηγούς των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σίγουρα πρέπει να δοθεί άμεση λύση τόσο για την στέγασή τους, όσο και για την προστασία των κατοίκων του νησιού από τα κρούσματα κορονοϊού που υπάρχουν μεταξύ αυτών των ανθρώπων, ωστόσο τα δακρυγόνα σε μικρά παιδιά δεν είναι λύση, ούτε βοηθάει να βρεθεί μία τέτοια

Πηγή: gazzetta.gr