Καταγγελίες φωτιά από εμποροϋπαλλήλους: Μεγάλες επιχειρήσεις κρύβουν κρούσματα κορονοϊού

Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία του σωματείου εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας, αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν μέσα σε επώνυμες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες προκειμένου να μην υποχρεωθούν να κλείσουν βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα έκαναν…γαργάρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετικό έγγραφο η απόκρυψη των κρουσμάτων του κορονοϊού έχει αφήσει σε όλες τις περιπτώσεις εκτεθειμένους στον ιό καταναλωτές και εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν κληθεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ.

Πιο συγκεκριμένα μεγάλο κατάστημα του κέντρου της Αθήνας απέκρυψε την παρουσία κρούσματος για 10 ημέρες χωρίς να προβεί σε καμία ενημέρωση εργαζομένων και καταναλωτών και στη λήψη των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων.

Σε δυο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Μεταξουργείο και Περιστέρι οι υπεύθυνοι αρχικά ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την ύπαρξη κρουσμάτων, τους έστειλαν να κάνουν το τεστ, και όσων τα τεστ βγήκαν αρνητικά επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους. Τα καταστήματα έκλεισαν για 2 ώρες και μετά λειτούργησαν κανονικά με υπαλλήλους από άλλα μαγαζιά.

Σε άλλη μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων στα Βριλήσσια οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την ύπαρξη κρούσματος ανά 2αδες – 3αδες για “να μην γίνει σούσουρο” όπως τους τόνισε η εργοδοσία και το μοναδικό μέτρο που ελήφθη ήταν να μπει σε καραντίνα 14 ημερών το κρούσμα.

Κρούσμα κορονοϊού υπάρχει και σε πασίγνωστο πολυκατάστημα στο οποίο δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο καθημερινά στο σωματείο φτάνουν καταγγελίες για ύπαρξη κρουσμάτων σε πολλούς εργασιακούς χώρους, με τους εργαζόμενους να εξαναγκάζονται από την εργοδοσία να τα κρατήσουν κρυφά για να μην χάσουν τη δουλειά τους, την ώρα που δεν εφαρμόζονται κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πηγή: newsit.gr