Καταγγελίες: Ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού σε μεγάλα σούπερ μάρκετ

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες των εργαζομένων για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού σε μεγάλα καταστήματα σούπερ μάρκετ, αφού οι ίδιοι έρχονται σε κίνδυνο συνυπάρχοντας στον ίδιο χώρο εργασίας με αυτά, αναφέρει ο Δημήτρης Μπελόπουλος, γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στο Thesstoday.gr.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, σε καραντίνα μπήκαν μόνο οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή πάνω από 15 λεπτά, με το κρούσμα κορωνοϊού, που υπήρξε πρόσφατα σε κατάστημα σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης.

«Στο κατάστημα, γίνανε τεστ μόνο σε αυτούς που είχαν στενή επαφή με το κρούσμα, με την λογική των 15 λεπτών και άνω. Δεκάδες είναι οι υπάλληλοι που ανησυχούν για τον κίνδυνο ότι μπορεί να χρησιμοποίησαν μέχρι και το ίδιο καρότσι» αναφέρει ο κ. Μπελόπουλος. στο Thesstoday.gr.

«Το συγκεκριμένο κατάστημα απολυμάνθηκε την ίδια μέρα που παρουσιάστηκε το κρούσμα και παρέμεινε κλειστό. Αυτό είναι κάτι που κανείς μας δεν το καταλαβαίνει.

Όπως και το ότι λειτούργησε με τους ίδιους ακριβώς εργαζόμενους που δούλευαν τις προηγούμενες μέρες.

Εμείς ως σωματείο, υποβάλαμε αίτημα για τακτικές απολυμάνσεις στα σούπερ μάρκετ.Το σπίτι μας το καθαρίζουμε περίπου 1 φορά την εβδομάδα, γιατί να μην νιώθουμε ασφαλείς και στην δουλειά μας;

Μιλάμε για επιχειρήσεις που το προηγούμενο διάστημα βγάλανε εκατομμύρια ευρώ, απίθανα κέρδη και τζίρους, από αυτό το κομμάτι, τι δόθηκε για την ασφάλεια των εργαζομένων; Μία μάσκα και ένα αντισηπτικό, δεν έχει απολύτως τίποτα άλλο, ελλιπέστατα μέτρα προστασίας».

Ένα σημαντικό ερώτημα που προκύπτει είναι το πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοι υπό αυτές τις συνθήκες, βλέποντας την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων ακόμη και στον ίδιο τον χώρο που εργάζονται.

Ο κ. Μπελόπουλος μιλώντας στο Thesstoday.gr δήλωσε πως «οι εργαζόμενοι είναι καθημερινά πιο καχύποπτοι, αναρωτιούνται πόσοι μπορεί να είναι ακόμη που θα μπορούσαν να είναι θετικοί στον κορωνοϊό, και σε τι περιβάλλον δουλεύουν.

Τα σούπερ μάρκετ παρέμειναν ανοιχτά από την καραντίνα μέχρι σήμερα, χωρίς διαλείμματα, με την κούραση και τα νεύρα να αυξάνονται.

Επίσης, όταν οι υπάλληλοι εργάζονται με ημιαπασχόληση, είναι λογικό να μην γίνεται να καλυφθούν οι θέσεις, σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψουν αρκετά άτομα, αλλά ούτε σε αυτό δεν διέθεσαν κάποια χρήματα. Μπαίνει ξεκάθαρα το κέρδος πάνω από την υγεία» καταλήγει ο ίδιος.

Πηγή: aftodioikisi.gr