Κατάληψη στο σχολείο υπέρ του… μαθητή που τραμπούκισε την καθηγήτρια

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ο μαθητής να οδηγηθεί στα δικαστήρια ή να του επιβληθεί κάποια περαιτέρω ποινή.

Με κατάληψη στο σχολείο τους, το 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού, απαντούν οι μαθητές στις διαστάσεις που έλαβε το θέμα με το βίντεο, το οποίο δείχνει συμμαθητή τους να τραμπουκίζει, να φωνάζει και να βρίζει καθηγήτριά του μέσα στην τάξη, ζητώντας της να του σβήσει μία απουσία, ώστε να μη χάσει τη χρονιά.
Η κατάληψη γίνεται ως συμπαράσταση στο μαθητή, αφού οι συμμαθητές του φοβούνται, μήπως προκύψουν και ποινικές ευθύνες εναντίον του και οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Επίσης, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού ζητούν… καλύτερη συμπεριφορά από τους καθηγητές προς αυτούς.

Στο σχολείο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος μιλώντας στο ethnos.gr σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να οδηγηθεί στα δικαστήρια ο μαθητής που προκάλεσε το επεισόδιο μέσα στην τάξη. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί καμία περαιτέρω ποινή από το σχολείο στο μαθητή.

«Έχω μιλήσει με το μαθητή, δεν πρόκειται να του επιβληθεί καμία περαιτέρω ποινή και ούτε, βέβαια, να οδηγηθεί στα δικαστήρια. Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι να ανοίξει πάλι το σχολείο, να αποκατασταθεί η ισορροπία και να επιλυθούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Κόπτσης.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό με το μαθητή να τραμπουκίζει την καθηγήτριά του μέσα στην τάξη σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2019 και του είχε επιβληθεί τότε η ποινή της αποβολής.

Ωστόσο, το βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα και έγινε αντιληπτό από τον κ. Κόπτση και το διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Το βίντεο προκάλεσε παρέμβαση και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Πηγή: ethnos.gr