Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα κοστίσει φέτος η λαγάνα

Με αμετάβλητη τιμή σε σχέση με το προηγούμενο έτος θα βρεθεί και φέτος στο σαρακοστιανό τραπέζι η παραδοσιακή λαγάνα, το ψωμί που πρωταγωνιστεί την Καθαρά Δευτέρα. Οι φούρνοι έχουν ήδη προετοιμαστεί για την αυξημένη ζήτηση της ημέρας, με τους αρτοποιούς να δουλεύουν ασταμάτητα από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας για να προσφέρουν στους καταναλωτές φρέσκες και αφράτες λαγάνες.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Καρρά, ιδιοκτήτη γνωστού φούρνου στην περιοχή της Άνοιξης, η τιμή για μια λαγάνα βάρους ενός κιλού θα διαμορφωθεί στα 3,50 ευρώ, όπως ακριβώς συνέβη και την περασμένη χρονιά. Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Action 24, ο κ. Καρράς ανέφερε πως η διαδικασία παραγωγής της λαγάνας ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού. Εκτιμάται πως στον ξυλόφουρνο του συγκεκριμένου αρτοποιείου θα παραχθούν τουλάχιστον 3.000 λαγάνες, ενώ ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω ανάλογα με τη ζήτηση.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως η λαγάνα δεν είναι πλέον ένα απλό επίπεδο ψωμί με σουσάμι, αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα προϊόν με πολλές εκδοχές. Στους φούρνους μπορεί κανείς να βρει λαγάνες από αλεύρι Ζέας, ολικής αλέσεως, χωριάτικες, με καλαμποκάλευρο, αλλά και γεύσεις εμπλουτισμένες με ελιές ή άλλα υλικά που ταιριάζουν στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Η λαγάνα παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της Καθαράς Δευτέρας, αποτελώντας το ιδανικό συνοδευτικό για τα νηστίσιμα εδέσματα της ημέρας. Οι φούρνοι είναι έτοιμοι να υποδεχτούν το κοινό, προσφέροντας ποικιλία επιλογών σε όσους επιθυμούν να τη συνδυάσουν με χαλβά, ταραμά ή άλλους παραδοσιακούς μεζέδες.

Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ