Κάτι παραπάνω ξέρει: Ο Μπιλ Γκέιτς παίρνει πίσω την τελευταία του πρόβλεψη για το τέλος της πανδημίας

«Δεν έχει τελειώσει ακόμα» προειδοποιεί για την πανδημία του κορωνοϊού ο Μπιλ Γκέιτς, αναθεωρώντας την αρχική εκτίμησή του ότι το 2022 θα ήταν η χρονιά του τέλους για τον Covid 19.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει έναν από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη να γίνει πιο απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας; Σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε ότι εκείνο που τον ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι παραλλαγές και οι μεταλλάξεις του ιού. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ειδικά την Όμικρον δεν την είχαν προβλέψει ούτε οι περισσότεροι επιστήμονες, ενώ ο ιδρυτής της Microsoft συνδυάζει τις διάφορες μεταλλάξεις που συνεχίζουν να εμφανίζονται και με τον ρυθμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Ήμασταν πάντα αρκετά ηλίθιοι στο θέμα της μεταδοτικότητας» παραδέχεται ο άνθρωπος που έχει παίξει κομβικό ρόλο στην πανδημία, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να παραμείνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε στενή επαφή με άλλες χώρες ώστε να μην δημιουργηθεί ένα «κενό εξουσίας» σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του ιού.

Ο Γκέιτς υποστηρίζει ότι ακόμη και ο μαζικός εμβολιασμός που έχει επιτευχθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, τουλάχιστον στις χώρες της Δύσης, δεν εγγυάται και το τέλος της εμφάνισης παραλλαγών, ενώ διατηρεί αμφιβολίες ακόμη και για το αν περιορίζουν την εξάπλωσή τους. «Αυτά που έχουμε δεν είναι εμβόλια που σταματούν την μετάδοση, οπότε δεν είναι λογικό να περιμένουμε κάτι τέτοιο» δηλώνει, αναφερόμενος στον Λάρι Μπρίλιαντ, επιδημιολόγο τον οποίο επικαλείται συχνά.

Ωστόσο, για να τα λέμε όλα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Μπιλ Γκέιτς μάλλον λέει την μισή αλήθεια, αφού ναι με ο Μπρίλιαντ παραδέχεται ότι τα εμβόλια δεν εξαφανίζουν τις μεταλλάξεις ούτε σταματούν την μετάδοση του ιού, αλλά προσθέτει ότι χάρη σε αυτά περιορίζονται τα συμπτώματα και οι χρόνοι νόσησης ή ακόμη και νοσηλείας, μη δίνοντας στον ιό την… άνεση χρόνου που είχε πριν τα εμβόλια για να προκαλέσει ακόμη περισσότερες λοιμώξεις και φυσικά θανάτους.

Πηγή: menshouse.gr