Καύσωνας από την Αφρική «χτυπά» την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες: 42 βαθμοί

Πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από τις υψηλές θερμοκρασίες, ένα νέο κύμα καύσωνα είναι προ των πυλών με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη έρχεται ένα πολύ ισχυρό θερμό κύμα από την Πέμπτη 1/8.

Οι συγκεκριμένες θερμές αέριες μάζες έρχονται από την Αφρική αυτή τη φορά και όχι από την κεντρική Ευρώπη, όπως συνέβη στα δυο προηγούμενα κύματα καύσωνα. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου και σε Αττική και Βοιωτία τους 41. Στην νότια και ανατολική Πελοπόννησο, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, οι θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς. Στη Ρόδο επίσης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τον μετεωρολόγο του OPEN TV, η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου, ακόμη και για όσους βρεθούν σε παραθαλάσσσιες περιοχές, καθώς η σχετική υγρασία θα είναι αυξημένη και το αίσθημα δυσφορίας θα είναι έντονο.

ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ:

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

Πηγή: aftodioikisi.gr