ΚΔΑΠ ΙΡΙΣ: Αναπαράσταση βαρκαρόλας στο Ληξούρι [εικόνες]

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από σημαντικές και πρωτόγνωρες αλλαγές, που επηρέασαν τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας σε όλα τα επίπεδα. Η νόρμα των πραγμάτων άλλαξε, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα τόσο στη νοοτροπία όσο και στον τομέα της δράσης. Πιο συγκεκριμένα, ένα μεγάλο πλήγμα για το φετινό καλοκαίρι και το νησί μας εν γένει είναι η ελάττωση των πολιτιστικών και δημιουργικών εκφράσεων που αποτελούν σήμα κατατεθέν του τόπου μας. Έτσι, πολλές  μεγάλες εκδηλώσεις που αποτελούν ορόσημο κάθε χρόνο για το νησί μας, όπως η Βαρκαρόλα, δε θα πραγματοποιηθούν φέτος, σε μία προσπάθεια αποφυγής του μεγάλου συνωστισμού.

Γι’αυτό το λόγο τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΙΡΙΣ, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Κεχριώνα, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους αναπαρέστησαν και αναβίωσαν το έθιμο της καθιερωμένης μας Βαρκαρόλας που κάθε χρόνο κοσμεί το λιμάνι μας. Βάρκες και καραβάκια πάνω στο κύμα και στην άμμο, με κοχύλια και δίχτυα όλα ακίνητα και συγχρόνως κινούμενα, μας θυμίζουν τα πλεούμενα που βγαίνουν φωτισμένα κάθε καλοκαίρι στο μόλο του Ληξουρίου.Τις κατασκευές των παιδιών συντροφεύουν Κεφαλονίτικες, θαλασσινές ρίμνες που μας ταξιδεύουν στα παλιά με οδηγό πάντα την ελπίδα και το όνειρο.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΙΡΙΣ, μέσα από αυτή τη δράση τους και με γνώμονα την παιδική φαντασία, θέλουν να προσφέρουν ένα λιθαράκι ελπίδας και αισιοδοξίας σε τούτο τον τόπο, στο δικό μας τόπο, πάντα όμως με ασφάλεια και σεβασμό στους κανόνες λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε.

Η Διεύθυνση και το Εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΔΑΠ εύχεται

Καλό καλοκαίρι σε όλους!