Κεφαλονιά: 27χρονος κατρακύλισε σε πλαγιά του Αίνου-Πολύωρη επιχείρηση διάσωσης (pics)

Μια επείγουσα διάσωση στο βουνό χθες (Τετάρτη) αργά το βράδυ.! Ο Αίνος, πάνω από 5000 πόδια, έχει υπέροχη θέα στην Κεφαλονιά.
Ωστόσο, χθες το βράδυ μια οικογένεια που τραβούσε φωτογραφίες κοντά στην κορυφή συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι ένα μέλος της ηλικίας 27 ετών ‘ελειπε από κοντά τους! Ηταν 17.00 μμ Είχε πέσει πάνω από 200 πόδια κάτω από την πλευρά του βουνού, κυλώντας πάνω και πάνω και χτυπώντας βράχια και δέντρα στο δρόμο προς τα κάτω.
Ευτυχώς «συγκρούστηκε» με ένα έλατο στις απότομες πλαγιές και σταμάτησε η κατρακύλα του. . Η οικογένειά του τηλεφώνησε και ο Γιώργος Ποταμιάνος ενημερώθηκε και συνειδητοποίησε ότι θα χρειαζόταν εξειδικευμένη βοήθεια. Είναι ειδικός στον εντοπισμό ανθρώπων στο Βουνό που γνωρίζει τόσο καλά. Συγκέντρωσε γρήγορα μια ομάδα διάσωσης για να βρει τον άνθρωπο και μου ζήτησε να πάω για τις πρώτες βοήθειες.
. Ο άνθρωπος ήταν παγωμένος και είχε τραυματιστεί. Το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να τον βρει και η διαφορετική γλώσσα επικοινωνίας ήταν εμπόδιο.
Βρισκόμασταν σε μια πολύ απότομη πλαγιά, μερικές εκατοντάδες πόδια κάτω από την πιο ανοιχτή πλευρά. Έπασχε ήπια υποθερμία και είχε αρκετούς τραυματισμούς. Η περιοχή της πτώσης σε ορισμένες μεριές έχει ακόμα χιόνι, το κρύο ήταν έντονο. Τοποθετήθηκαν γραμμές για να βοηθήσουν και μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια να μετακινηθεί εως το τζιπ. Κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία με περισσότερα άτομα για να τον βοηθήσει και να τον σηκώσει με το ειδικό φορείο.
Η προσπάθεια κράτησε αρκετές ώρες πριν μεταφερθεί με επιτυχία στην κορυφή του Αϊνου σε ασφαλές σημείο σε ένα ασθενοφόρο που περίμενε.

Βοήθησα στη θεραπεία των σοβαρών αλλά ευτυχώς μη απειλητικών για τη ζωή τραυματισμών στο Ασθενοφόρο. Φτάσαμε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Το προσωπικό εκεί ήταν έτοιμο και μας περιμένει. Άριστη εξυπηρέτηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν μαζί ως ομάδα για μια καλή δουλειά.

Απότο facebook του βρετανού δημοσιογράφου και διασώστη, που ζει στο νησί μας  Peter Lee