Κεφαλονιά: Αδέσποτος σκύλος στην πλατεία Αργοστολίου επιτέθηκε & τραυμάτισε σκυλάκι και την κηδεμόνα του (εικόνες)

Χθες Σάββατο 03/06/2023, κατά τις απογευματινές ώρες, σημειώθηκε ακόμα ένα περιστατικό επίθεσης στην πλατεία από αδέσποτο σκύλο.
Συγκεκριμένα προχωρούσαμε με τον σύζυγό μου και τον σκύλο μας (μεσαίου μεγέθους σκύλος ~14kg), τον οποίο κρατούσα εγώ με λουρί 60cm (δηλαδή πολύ κοντά μου) μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας. Στο σημείο συναντήσαμε μια παρέα μικρών παιδιών φιλικού μας ζευγαριού και γι’ αυτό σταματήσαμε να προχωράμε ώστε να χαιρετίσουμε. Εκείνη τη στιγμή, σε κλάσματα δευτερολέπτου και χωρίς ο δικός μας σκύλος είτε να κινείται είτε να γρυλίζει είτε να γαυγίζει είτε να προκαλεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, κόλλησε πάνω μας ένας μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος που περιφερόταν μόνος στο χώρο και επιτέθηκε σ’ εμένα και τον σκύλο μας.
Από την επίθεση αυτή, ο σκύλος μας έπαθε επιληπτικό επεισόδιο από τον φόβο βγάζοντας αφρούς απ’ το στόμα και εγώ τραυματίστηκα μ’ αρκετά σοβαρά δαγκώματα, μώλωπες και βαριά τρυπήματα από τα δόντια σε 3-4 σημεία της αριστερής μου μεριάς (αριστερό πόδι και χέρι). Είναι καθαρά θέμα τύχης που δεν χτύπησε κάποιο απ’ τα παιδάκια με τα οποία μιλούσαμε ή τα δικά μας παιδιά τα οποία συνήθως μας συνοδεύουν και κατ΄εξαίρεση έλειπαν εκείνη τη στιγμή. Από θαύμα δεν έχω κάποιο σοβαρότερο τραυματισμό εγώ ή το κατοικίδιό μας.
Μεταφέρθηκα από φιλικό πρόσωπο στα επείγοντα του νοσοκομείου, όπου μου υποβλήθηκα σ’ ακτινογραφία καθώς δεν μπορούσα (και ακόμα δεν μπορώ) να κινήσω σχεδόν τα δάκτυλα της αριστερής παλάμης, μου συνταγογράφησαν διπλή αντιβίωση και αντιτετανικό ορό.
Επειδή παρακολουθώ τα τοπικά νέα, είναι η πολλοστή φορά που καταγράφεται περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου στην πλατεία, παράλληλα θεωρώ παντελώς άσχετο το γεγονός ότι είχα μαζί τον σκύλο μου διότι πλείστα άλλα περιστατικά έχουν γίνει σε πολίτες που δεν έφεραν κατοικίδιο.
Επειδή η πλατεία κοντεύει να καταστεί άβατο, λόγω της κατάστασης δημοσιοποιώ το περιστατικό, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι παρότι οι προτροπές ήταν να κινηθώ νομικά με μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι αν δεν υπήρχε το καταφύγιο ARK η κατάσταση των αδέσποτων θα ήταν σαφώς πιο επιβαρυμένη και γι’ αυτό το λόγο το καταφύγιο θα έπρεπε να τυγχάνει παραπάνω στήριξης απ’ τους αρμόδιους φορείς.
Η ευθύνη για τα αδέσποτα και η ευθύνη να καθίστανται οι δημόσιοι χώροι ασφαλείς προς χρήση βαρύνει τον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς και οφείλει να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος, περιορίζοντας τα αδέσποτα είτε ο ίδιος είτε σε συνεργασία με το καταφύγιο που ευτυχώς υφίσταται στο νησί, ενισχύοντάς το.
Λάζαρη Άννα, Φαρμακοποιός