Κεφαλονιά: Αγιασμός και Νέες Δράσεις για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φωκάτων Κεφαλονιάς [εικόνες]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στο Λυκιαρδοπούλειο Θέατρο Κεραμειών ο αγιασμός για την έναρξη της νέας πολιτιστικής περιόδου του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Φωκάτων Κεφαλονιάς. Η εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας δημιουργικής χρονιάς, όπου τα μέλη του συλλόγου υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό παλαιούς και νέους χορευτές.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, έγινε μια αναδρομή στις δράσεις της περιόδου 2023-2024, όπου οι προσπάθειες του συλλόγου για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κεφαλονιάς ξεχώρισαν για την ποιότητά τους. Παράλληλα, τέθηκαν οι νέοι στόχοι για την επόμενη χρονιά, από τον Πρόεδρο Νίκο Φωκά, οι οποίοι επικεντρώνονται στη συνεχή εξέλιξη των δράσεων και στη συμμετοχή νέων μελών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Φωκάς

Ιδιαίτερη σημασία έχει η ανακοίνωση της έναρξης των μαθημάτων παραδοσιακού χορού, τα οποία θα ξεκινήσουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή από τις 18:00 έως τις 21:00, στο γυμναστήριο του Λυκείου Κεραμειών. Σημειώνεται πως η διδασκαλία των χορών θα γίνεται φέτος από την Αναστασία Αντωνάτου, η οποία αναλαμβάνει τον ρόλο της νέας δασκάλας, υποσχόμενη να συνεχίσει την παράδοση και να εμπνεύσει τους χορευτές με τη γνώση και την εμπειρία της.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, η αντιδήμαρχος Λειβαθούς Κρυσταλλία Μιχαλάτου, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Κωνσταντάτος, ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Γιώργος Λασκαράτος, ο δραστήριος π. αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δ/ ντής της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής του ΓΝΚ Νίκος Μοντεσαντος, κ.α.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωκάτων συνεχίζει να αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα για την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας στην διατήρηση και ανάδειξη της παράδοσης, ενώ προωθεί το αίσθημα της κοινότητας μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Σημαντικές Πληροφορίες:

Έναρξη Μαθημάτων: Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Ώρες Μαθημάτων: 18:00 – 21:00
Τοποθεσία: Γυμναστήριο Λυκείου Κεραμειών
Δασκάλα Χορού: Αναστασία Αντωνάτου

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr