Κεφαλονιά: Απάτη με «επιδότηση για ελεύθερους επαγγελματίες»-Ποιος έχασε και πως 13.000 ευρώ!

Ένας 55χρονος άντρας παγιδεύτηκε στην Κεφαλονιά και είδε να αδειάζει τραπεζικός του λογαριασμός. Πώς στήθηκε η απάτη στο Αργοστόλι

Η απάτη στοίχισε στον άτυχο άντρα που ζει στην Κεφαλονιά 13.000 ευρώ. Τα χρήματα που υπήρχαν σε τραπεζικό του λογαριασμό. Ο δράστης που παραμένει άφαντος, κατάφερε να τον παγιδέψει με ένα τηλεφώνημα. Του συστήθηκε ως υπάλληλος λογιστικού γραφείου και τον έπεισε να του δώσει τους κωδικούς e-banking. Ο 55χρονος Αλβανός δέχτηκε και όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί και πήγε στην αστυνομία για καταγγελία, ήταν ήδη αργά.

Ο δράστης είπε στον 55χρονο ότι χρειάζεται τους κωδικούς για να τρέξει τις διαδικασίες για ένα δήθεν επίδομα που πρόκειται να δοθεί σε ελεύθερους επαγγελματίες. Το θύμα πίστεψε πως συνομιλούσε με έναν υπάλληλο του λογιστικού του γραφείου και δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει έλεγχο.

Πολύ γρήγορα η απάτη στην Κεφαλονιά ολοκληρώθηκε και τα χρήματα έκαναν φτερά από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, με στόχο να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη του δράστη που κρύβεται.

Πηγή: thebest.gr