Κεφαλονιά-απεργία: Μεγάλη συγκέντρωση στο Αργοστόλι με πορεία στους δρόμους [εικόνες]

Εργαζόμενοι και φορείς που συμμετείχαν στην πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση που είχε κηρύξει για σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν, κρατώντας σημαίες του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αργοστολίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Λίγο μετά τις 10:30 άρχισαν οι ομιλίες, κατά τις οποίες εκφράστηκαν τα αιτήματα των απεργών που αφορούν στην ανάγκη αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί, κατά τους ομιλητές, τους πολίτες στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Βλάχος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Κωνσταντίνος Τσιμάρας και ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σπύρος Καμπίτσης.
Επίσης, ειπώθηκε ότι η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση μαστίζει τα, ήδη σκληρά δοκιμαζόμενα, νοικοκυριά που βλέπουν το εισόδημά τους να ροκανίζεται από τον πληθωρισμό.
Εκφράστηκε η ανάγκη εγρήγορσης των εργαζομένων καθώς μόνο μέσα από την συλλογική δράση και αντίσταση μπορεί να βελτιωθεί η θέση των μη προνομιούχων.
Στους συμμετέχοντες στην διαδήλωση εντοπίσαμε τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα καθηγητή Νίκο Φαραντούρη, την τέως βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Λευτέρη Κρητικό και τον Γραμματέα της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Αργοστολίου Χρήστο Θεοδωρακάτο.
Μετά το πέρας των ομιλιών οι παρευρισκόμενοι φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου περνώντας από το Λιθόστρωτο, συνεχίζοντας στην παραλιακή οδό και ανεβαίνοντας στο ύψος του δημοτικού θεάτρου επέστρεψαν στην κεντρική πλατεία.

Πηγή: ekefalonia.gr