Κεφαλονιά-Απίστευτα πράγματα: Νέο περιστατικό βίας στην πλατεία Αργοστολίου – Ομάδα νεαρών προπηλάκισαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.-Όλο το ρεπορτάζ

Ένα ακόμα περιστατικό βίας σημειώθηκε χθες Πέμπτη 6 Οκτωβρίου το βράδυ και μάλιστα στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, όταν επικράτησε ένταση μεταξύ ομάδας νεαρών, στην πλειονότητα τους ρομά και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λίγο μετά τις 21:00 και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη έλεγχοι της αστυνομίας, με δύο περιπολικά να έχουν σταθμεύσει στην πλατεία, μια ομάδα νεαρών, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί ρομά, όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά αυτόπτες μάρτυρες, πλησίασαν τους 5 αστυνομικούς και άρχισαν να τους προπηλακίζουν λεκτικά. Οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν, κάλεσαν όμως ενισχύσεις.
Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα των νεαρών αριθμούσε 40 άτομα, που φώναζαν και προπηλάκιζαν τους περίπου 15 αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.
Η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει από τον έλεγχο όταν ένας εκ των νεαρών έσπρωξε σε ανύποπτο χρόνο αστυνομικό ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση. Η ψυχραιμία όμως των αστυνομικών δυνάμεων βοήθησε στο να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα.
Τελικά, το επεισόδιο έληξε όταν αποχώρησαν οι νεαροί και οι αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να πραγματοποιηθούν συλλήψεις.

Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό βίας στην κεντρική πλατεία της πόλης, την οποία καθημερινά πολλές οικογένειες επισκέπτονται με τα παιδιά τους.
Το γεγονός ότι κακοποιά στοιχεία, κάποια από τα όποια φαίνεται πως έχουν έρθει και εκτός Κεφαλονιάς, νιώθουν τόσο άνετα που θεωρούν ότι μπορούν να βιαιοπραγούν κατά οποιουδήποτε πολίτη, ήδη παιδιά συμπολιτών μας έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού, ή και αστυνομικού ακόμα δείχνει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Πηγή: ekefalonia.gr